Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
8. september 2019, 10:06

Stockholmis tulistati A$AP Rocky rootslasest advokaati

Nimekas Rootsi advokaat, kes esindas USA räpparit A$AP Rockyt hiljutises kohtuasjas, sai tulistamises tõsiselt vigastada. Henrik Olsson Liljat tulistati tema enese kodumaja juures nii pähe kui rindu.

BBC Newsi teatel sai politsei väljakutse Stockholmi Kungsholmeni linnajakku reede hommikul umbes kell 9 kohaliku aja järgi. 50. eluaastates mees viidi mitme kuulihaavaga haiglasse. Rootsi advokatuur kinnitas, et tegu oli Liljaga. Ohver on tõsises, kuid stabiilses seisundis.

Rootsi meedia andmeil oli advokaati rünnatud tema kodumaja trepikojas, kui ta oma korterist väljunud oli. Liljat tulistanud mees põgenes musta maasturiga. Advokaat suutis endale ise kiirabi kutsuda. Vahistatud on üks kahtlusalune. Väidetavalt on tegu naisega, kes Lilja veendumust mööda oli tema palgamõrva tellinud.

Lilja esindas Rockyt pärast tema arreteerimist Stockholmis seoses juunikuise tänavakaklusega. Hiljem esindas räpparit advokaat Slobodan Jovicic. Räpikuulsusele, kelle vabastamist oli nõudnud USA president Donald Trump isiklikult, määrati kaheaastane tingimisi karistus. 

es on varem töötanud kohtunikuna. Teadaolevalt on ta toime pannud vägivallakuriteo. Naisele oli määratud Lilja suhtes lähenemiskeeld. Rootsi meedia andmetel oli naine palganud mõrtsuka Liljad tapma