Plácido DomingoFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
6. september 2019, 09:45

Plácido Domingot süüdistab seksuaalses ahistamises veel 11 naist (29)

Ooperikuulsus Plácido Domingo ahistamisskandaal võtab tuure üles: legendaarset lauljat süüdistab sobimatus käitumises veel 11 naist. Üht ohvrit oli laulja pigistanud nii kõvasti, et too karjatas valust.

Kolm nädalat tagasi kirjutas uudisteagentuur Associated Press, et kaheksa lauljannat ja üks tantsija süüdistavad 78aastast hispaania tenorit seksuaalses ahistamises. Intsidendid olevat aset leidnud viimase kolmekümne aasta jooksul. 

78aastane ooperistaar nimetas süüdistusi ebaõigeteks ning rääkis südamevalust – tema olevat uskunud, et kõik tema naissuhted on toimunud vastastikusel nõusolekul. "Need, kes mind tunnevad või on minuga koos töötanud, teavad, et ma pole inimene, kes tahtlikult kellelegi kahju teeks, kedagi solvaks või talle piinlikkust valmistaks."

Kuid nüüd süüdistab kuulsat lauljat veel 11 naist. Üks neist väidab, et Domingo pigistas teda nii kõvasti, et ta karjatas valust, kirjutab The Guardian. See on lauljanna Angela Turner Wilson, kes töötas koos Domingoga Washingtoni ooperimajas 1999/2000 hooajal. Wilson rääkis AP-le, et oli Domingo sobimatust käitumisest kuulnud. Ent kui tipptenor hakkas lauljanna kõrvale istuma ja jumaldavaid sõnu rääkima, tahtis Angela uskuda, et maestro huvi tema vastu on puhtalt professionaalne. 

"Mul oli valus."

Kuid ühel õhtul, kui Wilsonile ja Domingole etenduse eel grimmi tehti, oli Domingo käed lauljanna rinnahoidjapaelte vahele libistanud, seejärel need tema kleidi alla ajanud ning tema paljast rinnast kinni kahmanud. "Mul oli valus," rääkis naine AP-le. "See polnud õrn. Ta pigistas mind kõvasti." Seejärel olevat Domingo selja pööranud ja lahkunud. 

Wilson tahab suu puhtaks rääkida, sest teda häiris, kuidas Domingo oli seniseid süüdistusi kummutanud väitega, et nüüdse aja mõõdupuud, millega meie käitumist hinnatakse, kui teistsugused kui vanasti. "Milline naine tahaks, et Domingo teda rinnast krabaks? Ja mul oli valus. Siis pidin aga lavale minema ja tegema näo, et olen temasse armunud."

Mitmed lavatagused töötajad rääkisid AP-le, et olid püüdnud noori naisi Domingo eest kaitsta. Teatri juhtkond vaadanud staari patustustele läbi sõrmede. 

Üks naine kinnitab, et Domingo ajas talle käe seeliku alla, kolme naist oli ta teatrigarderoobis, hotellitoas ja ühisel restoranieinel vägisi suudelnud.

Domingo pressiesindaja süüdistab AP-d ebaeetilise laimukampaania korraldamises.