Tänavuse "Eesti selgeltnägijate tuleproovi" pidulik avamine Coca Cola Plaza sviidis.Video: Rauno Vahtre
Inimesed
12. september 2019, 13:58

VIDEOINTERVJUU | „Selgeltnägijate tuleproovi“ maagi Geiti ja saatejuht Kethi vahel väreleb maagiline tõmme (14)

TV3 ekraanil saab ka sel hooajal näha televaatajate üht lemmiksaadet "Eesti selgeltnägijate tuleproov". Ligi 200 kandideerija seast kutsuti katsetele poolsada, kellest ülesannetega selekteeriti välja 12 eriliste võimetega selgeltnägijat, šamaani, nõida, maagi ja ennustajat, kes alustasid võistlust kristallkäe ja rahalise auhinna nimel. Osalejad pidid saatesse pääsemiseks läbima kolm vooru: musta kasti voor, ümbrikus olevate fotode äratundmine ning pagasnikuülesanne. 

Saa tuttavaks ühe tänavuse šarmantseima osalejaga, maag Geitiga.

Geit on maag, (34) kelle tugevaimaks küljeks on energiaväljade lugemine. Tema õpetajaks on tuntud ja kogemustega vaimse arengumaagia juht Hannes Vanaküla. Geit ei jäta kedagi külmaks. Juba tema ilmumine võttekohta tekitab inimestes aukartust. Isegi siis, kui noor maag ei ütle ühtegi sõna, on tagasiside olnud positiivne: inimesed väidavad, et saavad temast aru ja neile Geit meeldib. "Selline ühel lainel kulgemine on meie saatesarjade ajaloos esmakordne ja jääb vaid imestada, kuidas ta seda kõike teeb," lisab saate produtsent ja vihjab  etteruttavalt, et hooaeg kujuneb noorele maagile edukaks.

Geit, eriliselt maagiline külgetõmme näikse sul olevat saatejuht Kethi Uibomäega. On see vastastikune?

Meil on sarnased nimed ja me näeme ka pisut sarnased välja. Kethi ütles mulle saate jooksul korduvalt, et ma olen justkui tema vanem vend. See tähendab võib-olla pigem seda, et ma pean Kethi eest hoolitsema.  

Kethi, kuidas on lood sinuga?

See on nii armsalt öeldud, kallis Geit! Ma olen tõepoolest armunud Geiti sooritustesse selgeltnägijate saates. Ta on väga sümpaatne inimene ja ma arvan, et temast saab vanemate daamide lemmik. Ega siit rohkem küll välja ei urgitse ka parima tahtmise juures.

Kethi, suvi 2019 on sinu jaoks olnud siiski väga maagiline. Sa läksid "Selgeltnägijate tuleproovi" saatejuhiks ja juba peale paari võttepäeva teatasid avalikkusele, et oled hiljutisest südamevalust üle saanud ja uuesti armunud. Kohtusid saates Gruusiast pärit maag Anzoriga, kes puhastas sinu väljad, ravis haavad ja sinu ellu ilmus kahjuks mitte Geit, aga hoopis keegi salapärane Jaan. Geit, sina seda ei teadnud, aga täna kui Kethiga peale pikemat pausi kohtusid, siis ütlesid talle, et tegu on muutunud naisega. 

Tõepoolest, ütlesin Kethile, et ta on muutunud – nüüd on ta rahuldatud naine. Enne oli Kethi nagu keeris- või pööristorm. Naised on nagu orkaan, mille mees maha vaigistab. Siis tekib sünkroonsus ja rahuldatus.  

Geit, mis on sinu kui maagi tugevaimad küljed?

Selles saates ma avastasin, et oskan kohtadest infot välja võtta. Ma küll teen seda igapäevaselt natukene, aga varem ei pidanud ma seda tähtsaks. Ma pean ennast rohkem usaldama. Tajumine on nagu lõngakera. Otsid seda otsa, et saaks hakata lahti harutama. Kui sa seda ei leia, siis ei leiagi. Kui see ots on nõia või tajuja poolt leitud ja kinnitatud, siis hakkavad asjad juba ise edasi jooksma.   

Kethist saatejuhina oli mul ülesannete mõistmisel ja lahendamisel väga palju abi. Tema küsimused olid väga konkreetsed ja asjalikud. Seal polnudki võimalik midagi kaksipidi mõista. Selle eest suured tänud talle!

Miks sa üldse osaled saates?

Sellega on üks kummaline lugu. Elasin oma rahulikku elu. Käisin tööl ja kõik oli ilus. Aga siis helistas mulle maag Hannes Vanaküla ja ütles: "Kuule, selgeltnägijate saatesse otsitakse inimesi, kas sa ei tahaks minna?" Mõtlesin pisut ja ütlesin, et vist ikka ei taha minna. Hannes käis ikkagi peale nagu uni, et poolikud asjad on vaja ära lõpetada. Noh, lõpuks nõustusin, sest kandideerimine sattus täpselt minu sünnipäeva peale, mis on 12. mai.

Seejärel mõtlesin oma sõnumi peale saates, mis see olla võiks. Tahangi näidata, et vaimsus ja maagia ei ole uhhuuteadus. Et inglid ja kivikesed teeks justkui meie eest asjad ära. Tegelikult need oskused ja tajud on meis kõigis olemas. Me kasutame neid igapäevaselt, aga me ei pane seda lihtsalt tähele, sest see on nii normaalne osa meie igapäevaelust. Nagu kõndiminegi.

Ühtlasi tahan näidata, et neid tajusid on võimalik arendada. Minu jaoks on see inglite värk juba natuke üle võlli läinud. Tuleks osata olla iseenda abivahend.

Televaataja tahab ju sõud, aga sina oled mees, kel kaks kätt taskus, ilma igasuguste abivahenditeta.

Ongi hea, et olen teistest erinev.

Mis saates kõige raskemaks osutus?

Kõige raskem oli iseendaga hakkama saada. Et enda pea sees oleks kõik korras. Et katus ei lendaks pealt ära. Vahel oli raske rahulikuks jääda ja mitte närvi minna. Ja oluline, et ei tekiks saamahimu, et ma pean selle ülesande iga hinna eest lahendama. Ükskõik, mida sa ka ei teeks, ikka on kõige raskem võitlus iseendaga.  

Kas peale saate lõppu võiks sinu ukse taha tekkida pikk järjekord abivajajatest?

Ma miskipärast arvan, et inimesed pelgavad mind. Miks see nii on, seda ma pole veel ära lahendanud. Näiteks kui sooritasime oma ülesandeid erinevates kultuurimajades, kus oli ka rahvast kohal, siis vaid paaril korral tuldi peale ülesande lahendamist minuga rääkima. Võrreldes teiste selgeltnägijatega, kellega käis väga aktiivne suhtlemine. 

See johtub sellest, et sa ei tee tsirkust?

See eest pakun ma leiba.

Vaata videot!

Mida arvad maag Geitist?

Foto: Tänavuse "Eesti selgeltnägijate tuleproovi" pidulik avamine Coca Cola Plaza sviidis.(Tiina Kõrtsini)

"Eesti selgeltnägijate tuleproov" on TV3 ekraanil igal neljapäeval kell 20:00.