Deana NoopFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
5. september 2019, 15:11

Kas youtuber'id suplevad tõesti rahas? Eesti populaarne youtuber paljastas, kui palju ta teenib! (6)

Populaarne eestlasest youtuber Deana Noop, keda tellib veebisaidil üle 24 000 inimese, rääkis oma uues videos kui palju ta videote tegemisega raha teenib. Tuleb välja, et summad ei ole üldsegi mitte suured...

"Nii palju kui mina tean, teenivad kõik YouTube's väga ebastabiilselt raha. Mõni kuu sa võid päris ilusti teenida, mõni kuu teenid päris vähe. See oleneb vaatamistest, aga põhiliselt kui palju ja milliseid reklaame vaadatakse," selgitas neiu.

"On erinevaid tüüpe reklaame: osad saab kinni panna, osad mitte. Reklaamid tulevad erinevatest valdkondadest, mis oleneb auditooriumist ja ka video sisust. See, kui palju sa teenid ühe reklaami pealt, või kui palju reklaame sa üldse saad, on väga erinev." 

Noopi sõnul on suurim summa, mille ta ühe video pealt on teeninud, vaid paarsada eurot.

"Näiteks üks video, mille hiljuti postitasin, ma pole ammu nii vähe saanud raha ühe video eest. See oli reaalselt mingi 20 eurot. Ma ei saanud aru miks nii vähe," tõdes ta.

Seega võib Noopi sõnul ta YouTube'i reklaamide pealt mõni kuu päris palju teenida, aga samas ei tea ta kunagi, kui palju ta järgmine kuu teenib.

"Sellepärast ongi YouTube'i Eestis, või tegelikult üleüldiselt teha üsna riskantne, sest sa ei tea kunagi, palju vaatamasi tuleb, millised reklaamid tulevad," sõnas ta.

"Lisaks reklaamidele, kuidas enamus youtuber'eid praegu avalikult raha teenivad on sponsorid. Minul on olnud väga vähe sponsoreeritud videoid, aga need toovad palju rohkem raha ühe video pealt sisse kui reklaamid. See on see variant, mida kõik suuremad välismaa youtuber'id kogu aeg kasutavad põhimõtteliselt iga oma video peal. Ka Instagramis saab samamoodi teha sponsoreeritud postitusi," rääkis Noop teistest võimalustest, kuidas sotsiaalmeediakuulsused raha teenivad.