"Selgeltnägijate tuleproov" 2019 - rituaalinõid Keivo; Õhtulehe veebi loovjuht Anu SaagimVideo: Rauno Vahtre
Õhtulehe horoskoobid
19. september 2019, 06:00

VIDEOINTERVJUU | Selgeltnägijasaate rituaalnõid Keivo loob energiaid, mida maises ilmas veel ei eksisteerigi (19)

TV3 ekraanil saab ka sel hooajal näha televaatajate üht lemmiksaadet "Eesti selgeltnägijate tuleproov". Ligi 200-st kandideerijast kutsuti katsetele poolsada, kellest ülesannetega selekteeriti välja 12 eriliste võimetega selgeltnägijat, šamaani, nõida, maagi ja ennustajat, kes alustasid võistlust kristallkäe ja rahalise auhinna nimel. Osalejad pidid saatesse pääsemiseks läbima kolm vooru: musta kasti voor, ümbrikus olevate fotode äratundmine ning pagasnikuülesanne. 

Saa tuttavaks tänavuste osalejaga, kelleks noor rituaalnõid Keivo Kruus.

Keivo on rituaalnõid (27), kes töötab loitsude, riituste, ja kaitsetega ning tunnistab ka musta maagiat. Elab ja töötab Kesk-Eestis. Saates osalemiseks on ta saanud kutse varemgi, kuid siis polnud ta enda sõnul valmis. Nüüd tunneb Keivo, et aeg on küps ja ta on võimeline rinda pistma teiste võimekate esoteerikutega.

Kes on rituaalnõid ?

Teadupärast olen 35. generatsiooni nõid ja kui arvata sisse suguvõsa nõrgemad vereliinid, siis küündib see number üle 100. Minu, kui rituaalnõia huvi pälvivad eelkõige vanade rituaalide ülesehitused ja koostisosad. Palju on rituaalides teiste nõidade ja maagide üleskirjutusi ja kogemusi, kuidas on üks- või teine rituaal läinud.

Kahjuks on ka palju tõlkes kaduma läinud ja kirjapandut erinevalt tõlgendatud esialgsest kirjapandud viisist. Olen keskendunud ja spetsialiseerunud nõiamaastiku kitsas ringis põhiliselt rituaal- ja tseremoniaalmaagia tundmaõppimisele ning valdamisele. Tihti olen selleks viimane liin ja nõid, kelle poole inimesed pöörduvad.

On esinenud olukordi, kus ka kõige müstilisemad ja raskemad juhtumid suunatakse just mulle teiste nõidade soovitusel, kuna nad tunnevad, et nende endi teadmistest, oskustest ja jõust jääb väheseks.

Minu senine tähelepanek on selline, et kuna Eestis on nõidade maine mitte eriti kõrgel tasemel, siis inimestel puudub usk, aga ka teadmine, kuhu pöörduda ja ei teata ka täpselt, mida oodata. Nõiakunsti valdavate inimeste osas levib valesid arusaamu, aga ikka seepärast, et klientide tajud on erinevad ja  sellelt pinnalt  on kerged tekkima väärarusaamad.

Minu arvates on nõidadel lausa kohustus hoida energiad ja energeetilised piirid maagia, teispoolsuse ja inimesteilma vahel korras. Täna on need piirid sageli rikutud ja seoses sellega ka maagiline tasakaal, mistõttu valitseb küllalt sagedasti kaos. Tihtipeale näen, et inimeste elusid kontrollivad maagilised amuletid, talismanid ja tundmatutest allikatest pärinev informatsioon. Täna toimuvad maailmas ususõjad ja siis püütakse tuua esile valitsevat võimu ühtse religiooni mõjutusel.

"Selgeltnägijate tuleproov" 2019 - rituaalinõid Keivo; Õhtulehe veebi loovjuht Anu Saagim Foto: Tiina Kõrtsini

Keivo, miks just nüüd oli sinu jaoks õige aeg saates osalemiseks?

Mulle tuli informatsioon kõrgete jõudude poolt, et on aeg saatesse minekuks. Nüüd olen tõepoolest selleks ka valmis. Miks, kui kauaks ja milleks - seda ma ei tea. Ilmselt on see minu enda pärast, et saaksin rohkem areneda ja edasi minna teistesse sageduslainetesse. Nüüd on minu ees uued situatsioonid ja väljakutsed, et areng oleks minu jaoks kiirem.

Millega siiani tegelenud oled? Milles oled eriti hea?

Väga palju olen teinud. Aga minu erilisteks lemmikuteks on rituaalid. Kogu esoteeriline maagiline maailm koosneb komponentidest. Kui kõik elemendid kokku panna, siis nendest tulebki rituaal. Seda koos jõudude väljakutsumisega. Kõige olulisem on selle juures, et tegevus ei väljuks kontrolli alt - sa pead teadma, mida sa teed. 

Mul on rituaalide tegemiseks ka tohutult palju abivahendeid, kaasaarvatud abilisi ja assistente, sest rituaalide tegemiseks on omad doktriinid. Üksi ei saaks ma kõigega hakkama. 

Kes on sinu jüngrid?

Head inimesed, kes on sattunud minu teele. Nad ei ole jüngrid - ma ei halda, ega alluta. 

Kuidas ja kus sa abivajajaid aitad?

Tulen kohale, kuhu vaja üle Eesti. Ma tegelen ka altarienergeetika haldamisega. Ma olen süsteemi isand. Ma ise loon energijaid juurde, mida siin maises ilmas veel ei eksisteerigi. Toon informatsiooni maa peale ja loon, loon, loon... Ma ei alluta teisi doktriine, ega viitsi teiste peale üldse keskendudagi. Tehku mis tahavad, mul on suva!

Aga need asjad mida mina teen on head. Väga kvaliteetsed. Parim teenus, mida üldse on võimalik saada. Need on kodu puhastused, surnute ärasaatmised, surnutega informatsiooni vahendus, kokkulepped üleloomulike jõududega, hingelepingud - teen kõike, mida vajatakse. Sinna otsa tulevad ka  need eestlase kõige suuremad mured - tervis, armastus ja raha.

Milline on sinu lemmiktehnika?

Santeria, mis on Mehhiko kunst, kus kasutatakse pühakuid, kui väe esindajaid. Läbi rituaalide tuuakse esile nende vägi ja jõud ning loomulikult ka kaitse. 

Kõlab nagu muinasjutt.

Muinasjutud on alati ilusad. Kogu elu on muinasjutt.

Mainisid pressiesitlusel, et selgeltnägijate saade oli sinu jaoks liiga lihtne. Mis mõttes?

Ei, mitte just seda, aga ta oli minu nüansside jaoks lihtne. Seal on põhiliselt selgeltnägemine. Ma tahaksin rohkem erinevaid väljakutseid, et ennast paremini tundma õppida ja areneda.

Mis oli sinu jaoks saates suurimaks komistuskiviks?

Eks ikka mina ise. 

Oled sa finaalis?

Vahet pole!

Vaata videot!

"Eesti selgeltnägijate tuleproov" on TV3 ekraanil igal neljapäeval kell 20:00.