"Pealtnägija" meeskondFoto: Kairit Leibold/ ERR
Tele
4. september 2019, 15:53

„Pealtnägija“ avab sügishooaja lugudega koolikiusust ja salajasest eriüksusest (2)

Uuriv telemagasin “Pealtnägija” on tänasest taas ETV ekraanil ja pakub avasaates mõtlemapanevaid meenutusi koolikiusust, avalikustab Eestis tegutseva salajase luureüksuse ja viib meeleolukale reportaažile vendade Tõnistetega.

Tänane “Pealtnägija” tõmbab kooliaasta alguses tähelepanu koolikiusamisele ja annab sõna kuulsatele eestlastele, kes jagavad kogemusi koolikiusamisest.

Piret Järvis-Milderi autoriloos astuvad avameelsete meenutustega üles Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart, lavalaudadel läbi löönud Kerli Kõiv, Elina Nechayeva ja Sissi, aga oma loo räägib tänases saates ka “Pealtnägija” vastutav toimetaja Mihkel Kärmas.

Pika eeltöö ja uurimise tulemusena toob Anna Pihl tänases “Pealtnägijas” esmakordselt avalikkuse ette Eestis tegutseva Ameerika eriüksuse, mille olemasolu üle on varem vaid spekuleeritud. Tänases saates saab see kinnitust ja “Pealtnägijal” avaneb võimalus luureüksust ka külastada.

Tõsistele uurimustele vahelduseks pakub “Pealtnägija” ka sel sügisel meeleolukaid reportaaže ja intervjuusid ning avab tuntud eestlaste varjatud külgi. Avasaates jälgib Kristjan Pihl vendade Tõnu ja Toomas Tõnistete tegemisi, kes pärast 30aastast spordipausi on tagasi purjetamise juures. Ja mitte niisama, vaid valmis taas võistlema, kuid seda uudses võistlusformaadis, mis selgitab välja maailma parima purjetamisrahva. Ettevalmistustest maal ja merel, Eestis ja Šveitsis, tänases saates juttu tulebki.

“Pealtnägija” põhituumiku moodustavad sel sügisel Mihkel Kärmas, Anna Pihl, Taavi Eilat ja Kristjan Pihl. Kaastööd teevad saatele ka kolleegid rahvusringhäälingust, sh teeb “Pealtnägija” ka sel aastal koostööd ETV+ uuriva saatega “Insight”.

“Pealtnägija” uue hooaja avaosa on ETV eetris täna kell 20.05.