Peter Lindbergh 2016. aastal oma porteeraamatu esitlusel. Kaanepildilt vaatab vastu supermodell Kate Moss.Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
4. september 2019, 14:51

Suri maailmakuulus moefotograaf Peter Lindbergh

74 aasta vanuses on surnud moefotograaf Peter Lindbergh, kelle firmamärgiks olid dramaatilised mustvalged portreed ja loomuliku ilu jäädvustamine. "Ma vihkan retušeerimist. Ma vihkan meiki. Ütlen ikka: "Võta see meik maha!" rääkis fotokunstnik tänavu Briti Vogue'ile.

Saksa päritolu fotograafi ametlikul Instagrami kontol teatatakse, et Peter suri teisipäeval, jättes endast maha suure tühiku. Lindberghist jäävad leinama abikaasa Petra, esimene abikaasa Astrid, neli poega ja seitse lapselast.

1944. aastal nüüdses Poolas sündinud Lindbergh tegi karjääri jooksul koostööd paljude moedisaineritega, kirjutab BBC News. 1990. aastatel lõi ta laineid supermodellide Naomi Campbelli ja Cindy Crawfordi fotodega. Lindberghi fotosid on eksponeeritud maailma tippmuuseumides, näiteks Pariisis Pompidou' keskuses. Ta on vändanud ka mitu filmi ja dokumentaalfilmi. Dokk "Inner Voices" võitis 2000. aastal Toronto festivalil parima dokfilmi auhinna.

Hiljutisest koostööst prints Harry abikaasa hertsoginna Meghaniga sündis Briti Vogue'i erinumber, kus Lindbergh portreteeris paljusid mõjukaid naisi.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by British Vogue (@britishvogue) on

Kuulsuste seas, kes Lindberghi sotsiaalmeedias leinavad, on näitlejanna Charlize Theron. Ta nimetab fotograafi geeniuseks ja oma kunsti tippmeistriks, kelle heasüdamlikkus, soojus ja huumorimeel olid ainulaadsed. "Üks paremaid inimesi, keda ma kohanud olen," kirjutab Oscari laureaat Theron.