Tomi RahulaFoto: Teet Malsroos
Üritused
4. september 2019, 09:33

Tomi Rahula: oleks kihvt, kui „Eesti laulul“ oleks läti-, leedu- või türgikeelseid lugusid (25)

1. septembrist avanes taas kõikidele soovijatele võimalus kandideerida oma looga „Eesti laulu“ võistlusele. „Eilse seisuga ei olnud, täna pole veel vaadanud,“ ütles Tomi Rahula Raadio 2 hommikuprogrammis, et esmaspäevaks ühtegi laulu veel saadetud ei olnud.

Hiljuti avaldas Tõnis Lukas arvamust, et „Eesti laul“ võiks kas või ainult sel aastal olla mõeldud ainult eestikeelsetele lauludele. „Mõte on ju iseenesest positiivne – mida rohkem eestikeelset muusikat meil on, seda parem. See on Eesti muusikaajaloole väga kasulik,“ kommenteeris Rahula.

„Tänapäevases kontekstis arvan, et oleks ikkagi mõnusam, kui on võimalik ka teises keeles laule esitada. Kui räägime, et lõpp-punkt on Eurovisionil, siis mitte et me ei saaks oma keelega hakkama – kui on hea lugu, siis suva, mis keeles see on. Kuid suures pildis on autoritel suurem valikuvabadus,“ selgitab Tomi, miks sellist reeglit kehtestatud ei ole.

„Tegelikult oleks jumala kihvt, kui oleks lugusid läti, leedu või türgi keeles. Inglise keel on nii tavaline, võiks olla erilisi keeli,“ mõtiskleb ta.