Matti Nykänen 2007. aastal Eestis esinemas. Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
3. september 2019, 13:00

Matti Nykäneni mälestuskontsert saab siiski teoks (3)

Matti Nykäneni kauane kolleeg ja sõber Jussi Niemi plaanib mägikotka ja laulja esimest surma-aastapäeva tähistada mälestuskontserdiga. Õigupoolest oli kontsert plaanis juba Matti suviseks sünniaastapäevaks, kuid tookord tuli see edasi lükata.

Neljakordne olümpiavõitja Nykänen suri 4. veebruaril 55 aasta vanuses. Niemi loodab kontserdi korraldada 8. veebruaril. Matti sünnilinnas Jyväskyläs on kontserdipaik juba broneeritud.

"Muud ei saa ma praegu veel öelda, aga eesmärk on palju artiste kokku saada," ütles Niemi Iltalehtile. "Paljud tahavad väga tulla. Matti tundis ju kõiki," lisas Niemi.

Aastakümneid oma tervist alkoholiga kahjustanud Nykäneni viis hauda kõhunäärmepõletik, millest tema abikaasal Pial aimugi polnud. Lesel on käsil rasked ajad. Soome väljaanne Seiska kirjutas augustis, et Nykäneni pärandvara inventuur paljastas ebameeldiva tõsiasja: suusahüppelegendist jäi maha kõvasti võlgu. Testamenti polnud Matti teinud.

Pia Nykäneni ähvardab nüüd kodust ilmajäämine. Matti ja Pia soetasid viis aastat tagasi abielludes Joutsenosse maja, kuid suusahüppekuulsuse kolm last tahaksid võlgadest vabanemiseks selle maha müüa. "Ma ei tahaks siit veel lahkuda," kurtis Pia Seiskale. "See oli meie ühine kodu ja see on mälestusi tulvil."