Laulja Ewert SundjaFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
2. september 2019, 10:07

Ewert Sundja keskmine tütar alustab kooliteed: ta sai lugemise-kirjutamise selgeks vanema õe kõrvalt (3)

Ewert ja Kadri Sundja tütar Roosi Linda alustab tänavu kooliteed Avatud Koolis, kus õpib ka tema vanem õde Ronja. “Esialgne valik sai tehtud kooli väärtushinnanguid silmas pidades. Projektiõpe, pikk vahetund õues, keelekümblus ja erinevatest rahvustest õpilased ja õpetajad,” põhjendab Ewert koolivalikut. 

Laulja sõnul on Roosi Linda koolimineku suhtes väga põnevil. Ta tõdeb, et ei tunne kurbust tütre pika koolitee alguse üle. “Korraldame perekeskis väikese peo. Võib-olla tuleb kurbus siis, kui viimane laps kooli läheb, praegu pole küll mahti,” tunnistab Sundja, kelle pere noorim tütar Simona on viieaastane.

Isa sõnul ei käinud Roosi Linda eelkoolis, vaid sai nautida pikka lapsepõlve. “Ei näinud selleks mingisugust põhjust. Üldiselt ei saa ma aru vajadusest lapsi drillida ja mänguaega ära võtta,” põhjendab ta. 

Lugemine ja kirjutamine on siiski tütrel juba enam-vähem selged. “Ei mäleta, et oleksime otseselt õpetanud, aga kuidagi on need vanema õe kõrvalt selgeks saanud,” ütleb Sundja. “Erinev käeline tegevus pakub Roosi Lindale vist kõige suuremat pinget: joonistamine, meisterdamine ja klaverimäng.” 

Enne koolipinki asumist sai Roosi Linda end veel reisil tuulutada. Isa räägib: “Ta tuli just paar päeva tagasi Legolandist, käis vanaisaga viimaseid vabaduse päevi nautimas!”