Silvia Ilves pojaga Foto: Martin Ahven
Inimesed
2. september 2019, 10:45

Silvia Ilvese poeg Tristan läks kooli: „Laps on akadeemiliselt heas vormis!“ (18)

Tšellist Silvia Ilves saadab kooli oma teise poja Tristani. Kuigi kõik peaks olema justkui tuttav, on tegemist palju.

„Praegu teeme veel viimaseid oste VHK-s,“ sõnas Silvia mõned päevad enne kooli algust. Just Vanalinna Hariduskolleegiumis Tristan oma kooliteed alustabki. „Hästi kihvt, et on korraldatud selline laat, kust saad ka vanu koolivorme soetada. Taaskasutus!“ kilkab Silvia energiliselt. „Poisid on ju poisid. Isegi kui ostad uuena, siis kuluvad na ikka ära,“ sõnab nelja lapse ema.

Koolivorme kulub aasta jooksul ikka omajagu. „Võin ju öelda küll, et kui mängima lähete, siis vahetage ära, aga siis ma peaks minema kontrollima, kas seda ka tehakse,“ naljatleb naine.

Enamus kooliasju on siiski ostetud ja mõned päevad enne kooli algust sai soetatud ka ranits. Poeg Tristan ootab kooli aga väga. „Väga ootab ja ta hakkab tšellot õppima. Ta siin juba aasta aega on sellega tutvust teinud. Ega saa ju vanemale vennale alla jääda. Suurem mängib klaverit,“ selgitab Silvia.

Suur töö tehti ära ka lasteaias, kui kooliks ettevalmistus oli korralik. „Kodus pidi ka ikka muidugi töötama, nad olid hästi nõudlikud. See mulle meeldib, kui lasteaiast antakse enne, mida harjutada. Aga meil on kõik väga hästi ja laps akadeemiliselt heas vormis.

Vanalinna Hariduskolleegiumi kasuks otsustas ta juba mõnda aega tagasi. „Kunagi, kui ma vanalinnas elasin, siis ma selle kooli valisin, et oleks hea käia. Aga praegu me ei ela ka väga kaugel ja see kool on ennast väga tõestanud. Üks parimaid valikuid, mis ma teinud olen.“

„Võtsin töölt ka ennast vabaks, tahan, et kõik oleks korras ja paigas. Tahan olla lapsel esimesel koolipäeval olemas,“ sõnab uhke ema lõpetuseks.