Ruslan Trochynskyi poja esimene koolipäev Foto: Erki Parnaku
Inimesed
2. september 2019, 13:52

Halb üllatus: Ruslan Trochynskyi poeg jäi ranitsatoetuseta (30)

Vaevu on jõudnud Svjata Vatra solist Ruslan Trochynskyi oma perega Tallinnasse kolida, kui juba tuleb harjuda ka teise muutusega – pere pesamuna Timur alustab kooliteed Tallinna Muusikakeskkoolis. Ruslani naine Terje tunnistab, et paar päeva enne kooli kõik asjad veel ostetud polnud

„Ma arvan, et meil on pooled asjad veel puudu. Kuna me alles augusti lõpus kolisime Viljandist Talinnasse, siis on üks korralik tohuvabohu,“ muigab Terje, lisades, et ega nad tegelikult enne kolimist tahtnudki asju ära osta. „Aga nüüd kui kohal oleme, on sisseelamine võtnud oma aja, aga nimekiri on ees,“ selgitab Terje. Esimesel korral, kui kooliasju soetama mindi nappis lihtsalt veidi jõudu.

Ruslan Trochynskyi poja esimene koolipäev. Vasakult: Terje, Kirke, Rute, Timur ja Ruslan. Foto: Erki Parnaku

Kolimine on endaga kaasa toonud ühe halva üllatuse. Nimelt ei saa nad tuntud ranitsatoetust. „Meie oleme nüüd väga rumalas olukorras. Me ei ole enam oma endise kodulinna elanikud ja oleme Tallinnas liiga vähe elanud, et meie laps koolitoetust saaks,“ sõnab Terje. „Milles meie süüdi oleme?“ küsib ta endamisi mõtiskledes, et nende laps ei saagi ei ühest ega teisest kohast seda.

Timur ise on aga väga põnevil ja ootab kooliteed väga. „Tema on väga-väga põnevil. Lisaks koolimineku elevusele on tal kõik siin uus,“ sõnab ema.

Mis puutub lugemisse, kirjutamisesse ja arvutamisesse, siis on Timur eriti tragi. „Vene-Ukraina tähestik on ju täiesti teine kui Eesti ja Ruslani ema on olnud suurepärane õpetaja ja õpetanud selgeks ka kirillitsa tähestiku. Põhimõtteliselt ta kirjutab ja suudab lugeda nii eesti- kui ka vene- ja ukraina keeles,“ tunneb Terje oma poja üle uhkust. Kui Timur aga lasteaeda läks juhtus hoopis nii, et kasvatajad tundsid poisi pärast natukene muret, sest neile tundus, et laps ei tunne värve. „Tegelikult värve õppis ta vanaemaga ja teadis neid vene- või ukraina keeles,“ naerab Terje.

Koolivalik sündis lihtsalt. „Timur läheb oma isa ja vanema õe jälgedes ja tuules Tallinna Muusikakeskkooli. Meil peres seda annet on,“ naljatleb Terje.