Epp KärsinFoto: Erki Pärnaku
Inimesed
31. august 2019, 13:06

Epp Kärsin: lapsepõlv mõjutab inimese seksuaalkäitumist sada protsenti (236)

Podcasti Ausad Mehed saatejuhid Martin Pukspuu ja Chris Kala usutlesid yoni ja lingam massaži koolitajat ja seksiõpetajat Epp Kärsinit. Luubi alla võeti teemad nagu seks, suhted ja nende paremaks muutmine läbi seksuaalteadlikkuse. 

Epp rääkis podcasti vahendusel, et kuigi teda tuntakse seksieksperdina, on teekond selle teemani olnud pikk. Kahe kõrgharidusega naine töötas ligi 15 aastat iluvaldkonnas ning peab end kui Hunt kriimsilmaks, kel seitse ametit. 

Seksuaalteadus tuli kui kannapööre Epu ellu. "Põlesin oma eelmise ettevõttega läbi. Öeldakse, et su ellu ei saa tulla midagi uut, kui ei ole käinud sügavas augus ära." Pärast pooleaastast aja maha võtmist tegi Epp kannapöörde ja asus uurima seksimaailma. "Ostsin dildod, kutsusin sõbrannad külla, näitasin neile, kuidas mina neid asju teen ja see läks nagu kulutuli." Epu koolitused on siiani nõutud ning järjekorrad võivad olla pooleaastased. 

"Inimesed on aru saanud, et kõik see, mis toimub meie koduseinte vahel, mõjutab meid väga palju," sõnab Epp, kelle koolitustel on käinud nii suurettevõtted, korporatsioonid kui riigiasutused. 

Kuigi nii mõnigi sõprus on saanud otsa tänu ootamatule valdkonnale, mida Epp käsitleema hakkas, on Epp enda otsustes olnud kindel. "Sa pead olema enda suhtes nii siiralt aus ja mitte laskma mõjutada end teiste arvamusel. See on tugeva inimese tunnus, et vaatamata ühiskonnareeglitele jääb ta enda südamele kindlaks," rääkis Epp podcastis.

Kui Epp alustas koolitustega, oli lähedane sõbranna avaldanud arvamust, et see teema ei ole normaalne: "Mis kuulsuse sa endale saad?" oli sõbranna küsinud. "Jäin endale kindlaks. Mina ei karda hukkamõistu. Mul ei ole maske." Epp lausus saates, et püüab nii tööl kui puhkehetkedel olla alati tema ise, mõtlemata sellele, mis mulje inimestele jätab.

Lapsepõlv mõjutab inimese intiimkäitumist

"Inimese seksuaalset käitumist mõjutab tema lapsepõlv sada protsenti!" on Epp kindel. Enamus suhteprobleemidest on naise sõnul alguse saanud lapsepõlvest: "Meie vanemate poolt soovide ja vajaduste mittemärkamisest. Paratamatult see mõjutab meid, väga sügavalt. Päritolu perekond mõjutab meid rohkem, kui me oskaksime arvata. Mitu põlvkonda mõjutab meid."

Inimese elukestev õpe on seotud armastusega ja Epp teab, et tingimusteta armastuse oskus on väga suur kunst. "Kõike seda, mis on toimunud lapsepõlves, saab aga ise muuta."

Pärast luhtaläinud suhteid on Epp võtnud selles osas vastutuse iseenda eest. "Me ei saa järgmisele tasemele, kui me ei muutu."

Epp on oma eelnevates intervjuudes erinevatele meediaväljaannetele öelnud, et seks on suhte üks vundamentidest. Aga mitte ainult: "Kui te olete intellektuaalselt väga erinevad või on sotsiaalne taust ja majanduslik seis erinev, siis ka see mõjutab suhet."

Epp usub ettemääratusse ja ütleb, et juhuseid ei ole. "Iga suhe on olnud üks pusletükk. Mõnel juhul me vajamegi suhteid, et anda elule tagasi tervemaid hingi." 

Täispikk saade on järelkuulatav siin: