Virginia Roberts Giuffre 27. augustil New Yorgi kohtuhoone ees reporteritega kõnelemas. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
29. august 2019, 14:34

17aastasena prints Andrew'ga seksima sunnitud naine: „Tunnistagu üles!“ (37)

Virginia Giuffre, kes väidab, et Jeffrey Epstein sundis teda 17aastasena seksima Elizabeth II poja Andrew'ga, kutsub printsi üles kõik üles tunnistama. "Ta teab, mida ta teinud on."

66aastane miljardär Epstein, kelle sõprade hulka kuulusid lisaks prints Andrew'le Donald Trump ja Bill Clinton, leiti 10. augustil oma vangikongist elutuna. Teda ootasid kohtusüüdistused alaealiste neidude seksivõrgustiku pidamises.

Virginia (35) oli enda sõnul teismelisena Epsteini seksiori. Ta kinnitab, et kolmel korral sundis Epstein teda seksuaalvahekorda prints Andrew'ga. Nad on üheskoos ka foto jaoks poseerinud. Yorki hertsog on süüdistust kategooriliselt eitanud nagu ka seda, et ta nägi või aimas Epsteini kuritegelikku käitumist. Kuid teisipäevase kohtuistungi järel ütles Giuffre BBC Newsi reporteritele, prints "teab täpselt, mida ta teinud on". Ta avaldas lootust, et Andrew tunnistab kõik üles. 

Kriminaaljuhtum suleti seoses Epsteini surmaga. Umbkaudu 15 ohvrile anti New Yorgi kohtus võimalus viimast korda sõna võtta, kirjutab BBC News. Naised, keda miljardär oli teismeeas seksuaalselt kuritarvitanud, väljendasid pettumust ja viha: nende sõnul oli Epstein endalt elu võttes õigusemõistmisest petuga pääsenud.

Prokuratuuri teatel kestab uurimine siiski edasi ning Epsteini võimalikud kaasosalised võivad veel süüdistuse saada. 

Giuffre on kohtule rääkinud, et töötas 15aastasena Floridas Donald Trumpi golfikuurordis Mar-a-Lago, kui talle lähenes briti seltskonnadaam Ghislaine Maxwell. Meediamogul Robert Maxwelli tütar kutsus toona veel Virginia Robertsi nime kandnud tüdrukut Epsteinile massaaži tegema. Virginia võeti massöörina palgale, kuid seejärel olevat Epstein ta oma erasaarel vägistanud.