Ott AardamFoto: Aldo Luud
Inimesed
2. september 2019, 10:09

Ott Aardami poeg läks kooli: pole ammu kogenud seda 1. septembri ärevust! (5)

Näitlejate Ott Aardami ja Laura Petersoni poeg Aabram alustas sel aastat kooliteed väikeses Tartu kesklinna koolis. “Valisime kooli, kus ei oleks väga suured klassid,” selgitab Aardam. 

Küsimusele, kas kooliasjad lapse esimeseks kooliaastaks on juba ostetud ja varutud, vastab ta: “Enam-vähem tundub nii. Eks hiljem paistab, mis tegelikult vaja läheb.”

Aardami sõnul ootab Aabram juba kooliminekut ning on esimese septembri eel elevil. “Ta on väga ootusärev ja rõõmus. Küsib, et millal kool juba hakkab,” räägib ta.

Aardami sõnul on temal kui lapsevanemal veidikene kurb, et poja lapsepõli nüüd läbi saab ja temast koolijüts sirgub. “Ühest küljest natukene on jah. Eks meil on igasugu väikeseid hirmusid ka, kuidas kõik minema hakkab. See muudab meie päevarütmi, teeb selle varasemaks. Liikumisvabadus, mis oli enne, ka nüüd muutub. Ammu ei ole olnud seda 1. septembri ärevust, see on tore!” naerab Aardam.

Aabram käis enne 1. klassi ka eelkoolis, mis toimus Viljandi Vaba Waldorfkooli juures. Kirjutamine ja lugemine on isa sõnul Aabramil juba selged. “Need kuidagi tulid ilma suurema vaevata. Ta hakkas ühel hetkel huvi tundma ja siis läks nende õppimine väga ladusalt,” sõnab ta. 

Kas Aabramil on enne kooliminekut ka juba mingid sügavamad huvid välja kujunenud? “Aabramile meeldib arvutamine ja matemaatika. Eks muidugi igasugused loomad, ka dinosaurused nagu väikestele poistele ikka,” vastab Aardam.

Kooli algust kavatseb pere ka väikestviisi tähistada. “Plaanime minna 1. septembril pärast aktust väikesele piknikule. Midagi suuremat praegu plaanis ei ole, aga eks see 1. september on niigi piisavalt eriline,” ütleb näitleja.