Matt GroeningFoto: Reuters/Scanpix
Tele
28. august 2019, 11:18

„Simpsonite“ looja keeldub Apu karakterit seriaalist välja kirjutamast (2)

Möödunud aasta lõpus tekitas kirgi “Simpsonite” tegelaskuju Apu Nahasapeemapetilon, kes tuntud Springfieldi poekese Kwik-E-Mart omanikuna. Liikusid kõlakad, et Apu kirjutatakse seriaalist välja, kuna see õhutab rassistlike stereotüüpe. Sarja looja Matt Groening kinnitas nüüd, et Apud sarjast välja siiski ei kirjutata.

Groening teatas otsusest möödunud nädalavahetusel Disney D23 Expo biennaalil Californias. “Jah, ta jääb sarja. Ma armastame Apud ja oleme tema üle uhked,” sõnas ta. 

Apu rassistliku stereotüübistamise teemal tehti tunamullu isegi dokumentaalsaade, kus lahati kõike, mis selle karakteriga viga on. Jutt, et India poepidaja kirjutatakse seriaalist välja, hakkas levima aga produtsendi Adi Shankari kaudu, kes kirjutas sotsiaalmeedias, et “Simpsonite” tegijad kirjutavad Apu poleemika vältimiseks sarjast välja.

Hank Azaria, kes seriaalis Apule ja paljudele teistele tegelastele hääle annab, ütles toona, et on valmis kriitika tõttu kõrvale astuma, kuna see oleks õige tegu. Inimesed tegid probleemi ka sellest, et just Azaria Apule hääle annab, kuna ta on valge ameerika mees, mitte India päritolu. Mees märkis, et tema näeks sarja stsenaristide hulgas hea meelega India ja Lõuna-Aasia päritolu inimesi, kes annaks Apule uue suuna. 

Eks ole näha, mis Apust edaspidi saab! “Simpsonite” 31. hooaeg jõuab vaatajateni 29. septembril.