Tommy CashFoto: Alar Truu
Inimesed
28. august 2019, 08:45

Tommy Cash sattus Rumeenia muusikafestivalil isevärki skandaali (18)

Eesti šokiräppar Tommy Cash esines juulis ühel Rumeenia suurimal muusikafestivalil Electric Castle. Pärast etteastet otsustas festivali korraldusmeeskond aga Tommyga igasuguse koostöö lõpetada, vahendab Romania-insider.com. 

Põhjuseks oli see, et Tommy esitas laval Rumeenia pop-folki ehk manea't. Ta valis esitamiseks ühe selle žanri populaarseima loo "Asa sunt zilele mele", mida esitab Adrian Minune. Rahvas tundus tema esitust nautivat, inimesed laulsid kaasa ja aplodeerisid. 

Küll aga olid korraldajad Tommy's väga pettunud ja postitasid oma Facebooki lehele teate: "Aitäh sulle, Tommy, sinu viimase Electric Castle'i esinemise eest üldse." Mõned festivali sotsiaalmeediasõbrad nõustusid festivali otsusega, teised aga arvavad, et festivali korraldajad pingutasid üle. 

Intervjuus väljaandele Vice ütles Tommy, et lugu soovitas talle tema sõber ja see tundus justkui igasugune naljakas lugu minevikust. "Kõigil riikidel, eriti Ida-Euroopas, on üheksakümnendatest pärit halba popmuusikat. Ma tulen sellisest riigist ja see tähendab minu jaoks tõesti midagi," ütles Tommy.

"Aza sunt zilele mele" oli varastel 2000. aastatel Rumeenias suur hitt. Siiski on manele muusikažanr alati olnud vastuoluline. Mõned inimesed keelduvad seda kuulamast, sest nende sõnul ülistab see harimatust ja kultuuritust. Manelet on kritiseeritud ka halbade ja ebakorrektsete laulusõnade tõttu.