Azealia Banks Foto: AP/Scanpix
Inimesed
27. august 2019, 14:27

Azealia Banks sõimab Rootsit: „Lollid valged sead. Paras sodiks pommitada!“ (77)

USA räpitar Azealia Banks tegi paaripäevase visiidi Rootsisse, kuid riik pälvib temalt vaid kriitikat. 28aastase artisti sõnul on rootslased rassistid ning tagatipuks napib Rootsis alkoholi.

"Seal on selline rassism, et musta inimest nähes ei vaata nad tema poole kurja pilguga, vaid väldivad üldse silmsidet," väitis Banks (28) Instagramis.

Iltalehti teatel väidab Banks end mõistvat, miks USA räppar A$AP Rocky hiljuti Stockholmi tänaval 19aastase noormehe läbi peksis. Põhjuseks nimetab ta rootslaste passiivagressiivsust ja kokteilide vähesust. Sarjata said ka Rootsi piim ja jäätis - rootslased joovat kõik üht ja sama piima ja söövat ühe maitsega jäätist. "Igav. Igav." Sotsialism toimivat Rootsis vaid seetõttu, et kõik on valgenahalised. Azealia soovitab neil USA noortel, kes demokraatide esindajat Bernie Sandersit presidendiks soovivad, Rootsis ära käia. 

Iltalehti teatel sõimas Banks Rootsit veel teiseski postituses. "Tahaksin näha, kuidas keegi selle sodiks pommitaks. Lollid valged sead, seda te olete." Rassistlikuks nimetab Azealia ka Rootsi ajalehti, kes tema mõtteavaldusi kajastasid.