LAPSTÄHTEDE KIBE SAATUS: Pipi (Inger Nilsson), Annika (Maria Persson) ja Tommy (Pär Sundberg) 1970. aasta filmis „Pa rymmen med Pippi Langstrump“. Inger ja Maria on kurtnud, et lapsena mängitud roll rikkus nende näitlejakarjääri. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
26. august 2019, 17:42

„Pipi“-filmide Annika vaevleb raha- ja tervisehädade küüsis (1)

„Olen väga vihane,“ kuulutab lapsena „Pipi Pikksuka“ filmides Annikat mänginud Maria Persson. Endine lapstäht vireleb Mallorcal poja ja tolle sõbratari korteris kitsikuses ega pääse haige põlve tõttu väljagi. Kuid operatsiooniks 60aastasel Marial raha pole – tema sõnul maksti talle „Pipi Pikksuka“ eest sandikopikaid. 

Kunagine lapstäht on nördinud, et „Pipi“ filmid ja lelud toovad tänini kõvasti raha sisse, kuid tema pole 1970. aastatest saadik oma rolli pealt pennigi teeninud. „Näen end kogu aeg televisioonis ning mu nägu on pusledel ja mänguasjadel,“ kurtis Maria Persson Saksa väljaandele Stern. Maria mängis Pipi naabritüdrukut Annikat 1969. aastal eetrisse jõudnud 13osalises seriaalis ning järgmisel aastal valminud kahes filmis. Keegi ei aimanud, kui populaarseks need ekraniseeringud saavad. Maria toonane honorar oli umbkaudu 2000 eurot. „Kui mu vanemad esimese filmi järel raha juurde küsisid, ähvardas produktsioonifirma minu asemele teise näitleja võtta,“ vahendab Iltalehti väljaande Bunte artiklit.

Saksa ajakirjandusele antud intervjuud maalivad Maria elust nukra pildi. Näitlejat temast ei saanud, ehkki tahtmist oli – ta on väitnud, et kõik nägid temas vaid Annikat. Nii jättis tüdruk teatrikooli pooleli ning õppis hoopis põetajaks. Armastuse sunnil kolis Maria Mallorcale, kuid suhe ei jäänud püsima. Endine lapstäht jäi siiski Hispaaniasse. Väljaandele Bunte kinnitas Maria, et tema elu pole kaugeltki idülliline. Ta elab koos poeg Oscari ja tolle sõbratariga kahetoalises korteris. Oma eluaseme soetamiseks Marial raha pole, sest ta saab vaid paarsada eurot pensioni. „Inimesed ei usu, et mul läheb kehvasti, sest ma olen ju Annika ja pean seega kindlasti olema väga rikas ja õnnelik.“

HAIGE JA VAENE: Annika osatäitja Maria Persson 2018. aastal.  Foto: Facebook / Maria Persson

Fännid kogusid „Pipi“ tähtedele annetusi

Osteoartriit on Maria põlves nii julma hävitustööd teinud, et liikumine on tema jaoks piin. Leevendust tooks operatsioon, kuid selleks pole tal raha. Raviraha taga seisab lisaks maolõikus. Rahamuresid on kurtnud ka Pipi osatäitja Inger Nilsson. Saksa fännid on „Pipi Pikksuka“ tähtede hüvanguks korraldanud ühisrahastuskampaania, mis on sisse toonud umbes 10 000 eurot, kirjutab Iltalehti. Maria lubab annetuste eest põlve ja mao korda teha. „Tahan olla paari aasta pärast täiesti uus Maria ja jälle hüpata, tantsida ja joosta.“

Pipi osatäitja Inger Nilsson on aastate jooksul rääkinud, et lapstäheks saamine oli ühtaegu õnnistus ja needus. Mullu kurtis näitlejanna Rootsi doksarjas „Svenska tv-historien“, et Astrid Lindgreni punapäine tegelane on varjutanud kogu ta karjääri. Täiskasvanueas on tal olnud raske rolle saada: Inger on kõigi silmis endiselt Pipi.

Pärast kooli lõpetamist astus Inger teatrikooli, kuid täiskasvanuna pole ta suutnud arvestatavat näitlejakarjääri teha. On olnud teatri- ja telerolle, viimati seriaalis „Komissar ja meri“, kuid põnevate pakkumiste põud on Ingeris kibedust tekitanud. Ta on pidanud leiva teenimiseks töötama arsti sekretärina. Kümmekond aastat tagasi osales ta Rootsi kuulsuste džunglisarjas.

Tommy osatäitja Pär Sundberg tegi näitlemisega lõpparve teismeea alguses. Ta juhib Malmös turundusfirmat ja on vallaline. Vaba aega armastab Sundberg veeta oma teises kodus Hispaanias Alicantes.