Laura Branigan (1952 - 2004)Foto: VIDA PRESS
Inimesed
26. august 2019, 13:51

Kuhu kadus 1980. aastate hiti „Self Control“ lauljanna? Tõde on kurb... (20)

Mäletati 1980. aastate megahitti „Self Control“? Paraku pole selle esitajat Laura Branigani juba ammu meie seas. Raske haigus murdis ta täpselt 15 aastat tagasi, 26. augustil 2004 vaid 52 aasta vanuses.

USA lauljatar tegutses enne soolokarjääri Leonard Coheni taustalauljana, kirjutab Iltalehti. Laura oli ka näitlemist õppinud ning mängis 1980. aastail nii seriaalides kui mõnes filmis. 

Ajakirja People teatel loobus Laura 1990. aastail karjäärist, pühendumaks abikaasa Larry Kruteckile, kes põdes vähki. Kui Larry 1996. aastal suri, sai Laura hoolealuseks Alzheimeri-haige ema.

Selle aastatuhande algul mängis Branigan Janis Joplinile pühendatud muusikalis „Love, Janis“, kuid kadus seejärel avalikkuse eest sootuks. Kui aga NHLi meeskond St. Louis Blues tänavu talvel kuulutas, et nende mängijad kuulavad enne matši ergutuseks Branigani hitti „Gloria“ (1982), hakkas lauljanna omaaegsele mänedžerile Kathy Keto Golikile laekuma üleskutseid  Laura meeskonna rõõmuks taas lavale tuua. Oli ju Blues võitnud esimest korda oma ajaloo jooksul Stanley karika. 

Paraku suri 1980. aastate superstaar vaid 52aastasena ajuaneurüsmi tagajärjel. Täna täitub sellest kurvast päevast 15 aastat. 

Branigani endine mänedžer Golik on rõõmus, et Laura hitid taas au sees on. „Kuid nukkermagus tõde on see, et fännid pole Laura surmaga kursis.“ Eksmänedžeri kinnitusel oleks Branigan St. Louis Bluesi auks suurima heameelega mänginud. 

„Gloria“ kaasautor on itaalia laulja Umberto Tozzi, kes salvestas selle singlina 1979. aastal. Kolm aastat hiljem sai ingliskeelse versiooniga tuntuks Branigan. Eesti keeles laulis hitti Mait Maltis Vitamiiniga, sõnade autor oli Jaak Veski.