Noortebänd 2019 seminaripäevFoto: Linda Liis Eek
Noortebänd
23. august 2019, 15:01

GALERII | Muusikatööstuse eksperdid jagasid noortele muusikutele kogemusi

22. augusti õhtul täitusid Music Estonia ruumid tihedalt muusikahuviliste noortega. Toimus konkursi Noortebänd 2019 avalik seminaripäev.

Inforohke päev jagunes kaheks, mille esimeses pooles koolitas noori muusikuid sotsiaalmeeida alal Johannes Kanter digiafentuurist WINK. "Sotsiaalmeedia võimaldab täna noortel muusikutel olla oma fännidega veelgi personaalsem, mis paneb fänne tundma erilisena ja sõna artistist saab liikvele, " sõnas Kanter

Päeva teine pool oli vestlusring muusikatööstuse toimimisest, hetkeolukorrast ning tuleviku suundadest. Paneelis osalesid pladifirma plaadifirmat Universal Music Group esindaja Leen Kadakas, Moonwalk agentuurist Tambet Mumma ja ansambli I Wear* Experimenti liige ja bändi asjaajamisega tegelev Hando Jaksi, vestlust juhtis Music Estonia juht Virgo Sillamaa.

Tõdeti, et muusikatööstus on kiires ja üha rohkem ettearvamatu suunaga arengus. Aeg, kus muusika kättesaadavus on digikanalite kaudu väga suur, liigub muusika kuulamine ja tarbimine niššide pärusmaale ning uued suured artistid on visad tekkima.

Ent see olukord inspireerib avastama uusi võimalusi ja turge, mille tõestuseks on I Wear* Experimenti muljetavaldav läbimurre Aasiamaades.

Arutelu tulemusena jäid panelistid ühel meelele, et uutel tegijatel on koht muusikamaailmas, tuleb vaid püüelda kõrgema kvaliteedi poole, leida žanrile sobivad raadiojaamad, muusikafestivalid ning kõnetada õiget kuulajaskonda.

Traditsiooniks saanud seminaripäev toimus koostöös Music Estoniaga ning Tallinna Spordi- ja Noorsooameti ja Kultuurkapitali toetusel.

Noortebändi demovoorust võttis tänavu osa 24 erinevat kollektiivi, kelle seast žürii valis välja 12. Žüriisse kuulusid Laura Prits, Marii Reimann, Kristjan Vardja, Karl-Erik Tamme, Merli Antsmaa, Andrei Zevakin, Stella Raudsepp, Henri Kuusk, Raimond Põldmaa ja Joshua James Viinalass.

Noortebändi poolfinaalid leiavad aset oktoobris Tallinnas ja Tartus. Konkursi finaalgala toimub 14. novembril Tallinnas Vabal Laval.