Quentin TarantinoFoto: TASS/Scanpix
Inimesed
24. august 2019, 10:00

Bruce Lee tütar: Tarantino film solvab mu isa mälestust! (10)

Filmilegend Bruce Lee tütar Shannon Lee kritiseerib oma isa kujutamist Quentin Tarantino uues filmis "Ükskord Hollywoodis". Näitleja Mike Moh ülesastumine solvavat Bruce Lee mälestust. "Jääb mulje, et isa oli rumal ja totakas."

Shannon ütles Los Angeles Timesile, et teda paneb nördima Tarantino filmi stsenaarium, mis kujutas Bruce Leed ülbe ja enesekesksena. Lisaks sai Leest filmis Brad Pitti tegelaskuju käes peksukott. Ema Linda olevat Shannonile öelnud: "See tegelaskuju oli karikatuurne ning jättis mulje, et isa oli rumal ja totakas." Lisaks olevat Bruce'i Hiina päritolu kujutatud filmis solvavalt. 

Tarantino kaitses Moskvas filmi esilinastuse puhul antud pressikonverentsil oma versiooni. "Bruce Lee oligi ülbevõitu kutt. Ma ei mõelnud seda kõike välja." Režissöör kinnituse kohaselt oli Lee tõepoolest praalinud, et võib poksitšempion Muhammad Alile peksa anda. "Seda ütles isegi tema naine Linda Lee," viitab Tarantino võitluskunstide legendi lese memuaaridele.

Shannon Lee ütles seepeale kommentaariks, et Tarantino võiks nüüd isa suhtes vait jääda. "Või ta võiks vabandust paluda või öelda: "Ma tegelikult ei tea, milline Bruce Lee oli. Ma lihtsalt kirjutasin niimoodi stsenaariumis. Aga teda  ei tohiks samasugusena võtta.""