Prints AndrewFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
21. august 2019, 13:35

Epsteini lennuki piloot väidab, et prints Andrew sõitis nn Lolita-ekspressiga korduvalt (2)

Miljardär Jeffrey Epsteini eralennuki piloot väidab, et prints Andrew oli kurikuulsa "Lolita-ekspressi" pardal mitmel puhul koos Epsteini alaealise seksiorjatari Virginia Robertsiga.

Alaealiste tüdrukute kupeldamises süüdistatav USA ärimees Jeffrey Epstein (66) leiti 10. augusti hommikul vangikongist surnuna. Epsteini, kelle laia sõpruskonda on kuulunud Donald Trump, Bill Clinton, aga ka Elizabeth II keskmine poeg prints Andrew, süüdistati alaealiste tüdrukute seksuaalses kuritarvitamises ja kupeldamises ning lapsporno omamises.

66aastane lendur David Rodgers andis tunnistusi prints Andrew kontaktidest Epsteiniga kohtule. Rodgers on Daily Mirrori teatel esimene, kes väidab, et prints Andrew ning toona 17aastane Virginia Roberts (nüüdsel ajal Giuffre) olid Epsteini lennuki pardal ühel ajal. See olevat juhtunud kahel korral. Prints olevat koos neiuga suundunud Neitsisaartele. Kuid Epstein olevat Elizabeth II keskmist poega oma eralennukil sõidutanud veel teistelgi puhkudel.

Virginia väidab kohtupabereis, et Epstein sundis teda printsiga seksuaalvahekorda astuma, kui ta oli 17. Vahekorras olnud nad kolm korda, ühel puhul orgia käigus. Kuid Buckinghami palee nimetab neid süüdistusi täiesti alusetuteks. "Hiljutised teated Jeffrey Epsteini väidetavatest kuritegudest tekitavad Yorki hertsogis tülgastust," seisab The Guardiani vahendatud Briti õukonna avalduses. "Tema kuninglik kõrgus mõistab hukka inimeste ekspluateerimise ning väide, nagu ta võiks säärast käitumist heaks kiita, selles osaleda või seda julgustada on jälk."