Foto: Outnow.ch
Film
21. august 2019, 10:55

HÜVASTI, ÄMBLIKMEES? Sony ja Marvel läksid kangelase tuleviku üle tülli

Aastal 2015 rõõmustati kõiki Marveli filmiuniversumi fänne, kui teatati, et Marvel Studios on käed löönud Sonyga, et Ämblikmees saaks astuda üles linateoses „Kapten Ameerika: Kodusõda.“ Tegemist oli olulise sündmusega, kuna Ämblikmehe filmiõigused kuuluvad Sonyle.

Kangelase etteaste sellega ei piirdunud. Ämblikmees on figureerinud veel kahes „Tasujate“ linateoses ning ka kahes soolofilmis – kahe aasta tagune „Ämblikmees: Kojutulek“ ning tänavu ilmunud „Ämblikmees: Kodust kaugel“.

Nüüd on aga Marvel Studios ja Sony Pictures kangelase tuleviku üle tülli läinud. Nimelt olla Marveli filmistuudio president ja seniste filmide produtsent Kevin Feige soovinud enda haaret suurendada ja lisada oma filmiuniversumisse teisigi Ämblikmehe liitlasi ja vaenlaseid, vahendab Deadline.

Eelkõige sai suurimaks komistuskiviks aga klassikaline probleem, ehk raha. Seni on Marveli tuluallikas olnud üsna väike (umbes 5% filmi kassast), edaspidi loodeti, et vara jagatakse võrdselt kahe stuudio vahel 50-50.

Sony seevastu leidis, et suudavad ilma Marveli abitagi edukad olla. Kuigi Marveliga kahasse tehtud „Ämblikmees: Kodust kaugel“ sai Sony edukaimaks filmiks läbi aegade, näitavad samal universumil põhinevad „Venom“ ja „Ämblikmees: Uus universum“ (viimane neist võitis ka parima animafilmi Oscari), et edu võti ei seisne Marveli osaluses.

Peale uudise esialgset avaldamist on situatsiooni jõudnud kommenteerida Sony. Nende kohaselt on tegemist Disney (Marveli omanik) see, kes eemaldas Kevin Feige tulevaste filmide produtsendi positsioonilt. Nende sõnul on mehe käed-jalad tööd täis ning Disney ei soovi, et ta raiskaks aega frantsiisi peale, mille õiguseid nad ei oma.

Siiski ei ole kirstukaane sisse viimast naela veel löödud. Sony sõnul loodetakse, et olukord muutub ning Feige saab siiski produtsendina jätkata. Tagatubades sahistatakse, et kahe stuudio omavahelised läbirääkimised võivad samuti veel jätkuda.

Väidetavalt on töös vähemalt kaks uut „Ämblikmehe“ filmi, mille peaosas senine staar Tom Holland ning lavastajatoolis Jon Watts. Praeguse seisuga ei kuuluks Ämblikmees enam Marveli filmiuniversumisse.