Printsess Christina 2013. aastal. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
21. august 2019, 10:35

Hollandi printsess Christina suri vähki (2)

Hollandi õukonna teatel on 72 aasta vanuses surnud kuninganna Beatrixi (81) noorim õde Christina. Printsessile sai saatuslikuks luuvähk, mida ta oli põdenud juba mitu aastat.

Kuninganna Juliana neljast tütrest noorim oli sündinud peaaegu pimedana, sest tema ema põdes lapseootuse ajal punetisi. Printsess Christina suri Madalmaade riikliku infoteenistuse RVD teatel 16. augustil Haagis Noordeinde lossis. Nüüdseks on printsess sealtsamast viimsele teele saadetud. Veebikülje Royal Central andmeil on printsess Christina Madalmaade kuningliku pere esimene liige, kelle maised jäänused kremeeriti. 

Printsess Christina sark 20. augustil Noordeinde lossi aiapaviljonis. Foto: AFP/Scanpix

Printsessi õepoeg, Madalmaade kuningas Willem-Alexander ütles koos oma emaga ja abikaasa Maximaga tehtud avalduses, et neile jääb printsess Christinast südamesse palju imekauneid mälestusi.

Kuninglik pere meenutas soojalt printsessi muusikaannet, mis oli paljudele inimestele elamusi pakkunud. Printsess Christina oli lauljana välja andnud mitu plaati ning esinenud kontsertidel.

Iltalehti teatel elas printsess Christina aastaid Londonis. 1975. aastal sõlmitud ja 1996. aastal lahutatud abielust kuubalase Jorge Guillermoga on printsessil kolm last.