20. august 2013. President Toomas Hendrik Ilves annab raadioajakirjanik Riina Eentalule üle tänukivi.Foto: Mati Hiis
Inimesed
20. august 2019, 18:55

Riina Eentalu: „Tänukivi on praegugi ERRi uudistetoimetuses.“ (1)

Aastal 2013 tunnustas president Toomas Hendrik Ilves tähtsa rolli eest iseseisvuse taastamisel 1980ndate lõpu ja 1990ndate alguse ajakirjandust, andes selle eest tänukivi Eesti Raadio ajakirjanikule Riina Eentalule ja tema tollasele kolleegile Erki Berendsile.

President ütles toona auhinda üle andes: „Eesti Raadio ajakirjanik Riina Eentalu jättis 1991. aasta augustiputši alguses oma puhkuse pooleli ja kiirustas Tallinnasse raadiomajja, mida sajad inimesed kogunesid kaitsma Pihkva dessantväelaste võimaliku rünnaku vastu. Raadio oli tollal – online- ja klikimeediaeelses Eestis – kõige kiirem vahendaja ning selgitaja nii siin kui ka paljudele kaugemal. Riina Eentalu oli ilmselt ainus naine raadioajakirjanike seas, kes keeldus võimaliku rünnaku eel raadiomajast lahkumast ja tema hääl oli kinnitus meile kõigile: nad ei ole Eestit ära võtnud.“

Riina Eentalu ütleb, et tänukivi on praegugi tollase Eesti Raadio, praeguse ERRi uudistetoimetuses. Ta lisab, et varem üles kerkinud mõtte – panna see vana raadiomaja ehk praeguse nimega uudistemaja fuajeesse – võiks nüüd ehk taas jutuks võtta.