Michael Gargiulo 7. augustil kohtus. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
19. august 2019, 09:56

Ashton Kutcheri sõbratari mõrvar mõisteti süüdi kahe naise tapmises

Vandekohus mõistis Hollywoodi Rappijaks tituleeritud Michael Gargiulo süüdi kahe noore naise tapmises ning kolmanda tapmise katses. Üks tema ohvritest oli näitleja Ashton Kutcheri omaaegne sõbratar.

Los Angelese vandekohus langetas oma otsuse eelmisel nädalal pärast kolme päeva pikkust vaagimist, vahendab People.com. Endine õhujahutusseadmete remondimees, kahe lapse isa Michael Gargiulo (43) mõisteti süüdi 22aastase Ashley Ellerini tapmises 2001. aastal ning 32aastase Maria Bruno tapmises neli aastat hiljem.

Ashley sõbrustas enne surma "Kuumade seitsmekümnendate" tähe Ashton Kutcheriga, kes käis nüüdsel kohtuprotsessil tunnistusi andmas. Superstaar rääkis, et ta pidi Ashley surmaõhtul temaga kohtuma ning käis neiu ukse taga, kuid too ei avanud ust. Ashton oli arvanud, et sõbratar on solvunud ning kodust lahkunud. Tegelikult oli Ellerin selleks ajaks juba tapetud.  Kutcher kiikas aknast sisse ja märkas vaibal veiniplekke. Hiljem sai ta teada, et see oli tema sõbratari veri.

Prokurör nimetas Gargiulot sarimõrtsukaks, keda naiste tapmine seksuaalselt erutas. Mõlemad ohvrid elasid Los Angelese piirkonnas, mõlemad olid tapetud arvukate noahoopidega. Gargiulo oli olnud nii Ashley kui ka Maria naabrimees. Süüdistaja sõnul oli Gargiulol kombeks oma ohvreid vargsi jälitada, neid ootamatult rünnata ning siis põgeneda.

2008. aastal tungis Gargiulo öösel magamistoas noaga kallale ka Michelle Murphy nimelisele 26aastasele neiule, kuid too jäi õnneks ellu, saades kaheksa noahaava. Nüüd mõistis vandekohus Gargiulo ühtlasi süüdi mõrvakatses. Hollywoodi Rappijat süüdistatakse ka 18aastase Tricia Pacaccio mõrvas, kes leiti 1993. aastal oma kodu juurest surnuks pussitatuna. Toona 17aastane Michael oli Tricia venna sõber, kes elas Pacacciote lähistel.

Järgmisena peab vandekohus otsustama, kas Gargiulo oli kallaletungide ajal süüdiv. Kohtualune ise väidab, et teda oli vallanud hullusehoog. Kui vandekohus leiab siiski, et mõrvar oli süüdiv, ähvardab Gargiulot surmanuhtlus.