Missis Estonia ja Eeesti Iluduskuninganna 2019 osavõtjad käsid külas laste ja noorte LeinalaagrisFoto: Viktor Burkivski
Inimesed
18. august 2019, 22:29

GALERII | Missised ja iluduskuningannad eesotsas Tiina Jantsoniga käisid külas laste ja noorte leinalaagris

Missis Estonia ja Eeesti Iluduskuninganna 2019 osavõtjad käisid nädalavahetusel külas laste ja noorte leinalaagris.

MTÜ Laste ja Noorte Kriisiprogramm "Aitame leinas lapsi!" tegutseb juba aastast 1995 ning on ainsad Eestis, kes sedalaadi professionaalset abi pakuvad. Korraldatakse lastele leinatoetuslaagreid, kus lapsed saavad nii vajalikku nõustamist, kui ka osaleda toredates ettevõtmistes. Laagrisse võetakse vastu noor, kes on 7–18-aastane ja viimase kahe aasta jooksul oma pereliikme kaotanud.

Ühte sellist toredat laagriõhtut tulidki külastama naised ja neiud, kes Tiina Jantsoni poolt korraldataval Missis Estonia ja Eesti Iluduskuninganna võistlusel sellel aastal osalesid. Igaüks nendest võttis kaasa laagris viibijate jaoks midagi maitsvat ja magusat ning panid kokku ka toreda esinemisprogrammi. 

Sixtina Tantsu- ja Modellikool, mis alustab septembris juba oma 30. hooaega, näitas oma noorte treenerite head tantsuoskust, kes kutsusid huvilisi enda juurde trenni ja pakkusid seda esimesteks kuudeks lausa tasuta. Samuti kõik laagris viibinud lapsed ja laagri korraldajad said kingituseks kutse kevadel toimuvale juubelikontserdile.

Kinkston Kingiagentuur kinkis kõigile kotikesed täis vajalikke tarbeesemeid igaks päevaks. Kõik koos veedeti üks rõõmsatest emotsioonidest tulvil õhtu. Nii mõnigi missiseltskonnast oli lapsepõlves samuti tundnud lähedase kaotamise valu ja jutustas oma kogemustest, kuidas sellega siis hakkama sai. Laagri kasvatajad ja vabatahtlikud abilised jagasid aga oma teadmisi, kuidas mures lapsi ja noori märgata ning aidata. Juba 25 aastat teevad need tublid inimesed seda tänuväärset tööd.

Vaata väikest ülevaadet missiseltskonna meeleolukast külastusest!