Isata laste päev Hara sadamas. Veepäästekoer on just täitnud oma ülesande ja aidanud uppuja rollis olnud poisi kaldale tuua.Foto: Teet Malsroos
Galeriid
18. august 2019, 16:17

Käparahvas ja vabatahtlikud päästjad kinkisid isata lastele elamusrohke päeva (7)

"Too! Ümber! Kaldale!" hüüavad treenerid veepäästekoertele käsklusi. Viisteist last koos emadega vaatavad põnevil pilkudega päästevarustusega koera, kes "uppuja" poole ujub. Hara rannas on meeleolukas päev üksikvanemaga perede lastele, kus ühing "Märjad käpad" ja Juminda vabatahtlikud päästjad tutvustavad oma tööd. 

Väljasõidu üks eesmärke oli üksikvanemaid toetada, pakkudes lastele kohtumist ühiskonnas positiivsete eeskujudega.

MTÜ Isata Laste Heaks juhatuse liikme Mati Ilmjärve sõnul on üksikvanemlus ühiskonnas valikuks, mida on võimalik ühiste tegemiste ja kogemuste vahetamise kaudu toetada.

"Üksikvanemlus on valulik suundumus, kuid seesuguste ürituste abil saame lastele näidata parimaid eeskujusid isadest, seekord on nad võtnud endale olulise rolli olla vabatahtlik päästja ka oma kogukonnas," ütleb Ilmjärv.

Päästeliidu sponsporlus- ja partnerlussuhete juht Joanna Lennard lisab: "Päästeliitlaste eesmärk ühiskonnas ei ole pelgalt elude päästmine ning õnnetuste ennetamine, vaid olla positiivne eeskuju igas mõttes, ka emade ja isadena. Juminda Poolsaare Seltsi ja Lõuna-Eesti veepäästekoerte grupi "Märjad käpad" liiikmetega saame näidata, kuivõrd erinev võib olla meie vabatahtlike päästjate töövaldkond."