Inimesed

Täna möödub Balti keti toimumisest 32 aastat. Õhtuleht taasavaldab 17.08.2019 ilmunud loo.

ÕL ARHIIV | Heinz Valk: „Julgustasin kõhklejaid: just sellepärast, et Balti keti idee tundub teostumatu, me ta ära teeme.“ (8)

LISA KOMMENTAAR

Anonymous23. august 2021, 10:41
Ja see nn "surematu lause" sobitub ka tänase kurjusest läbiimbunud riigi konteksti. Kusjuures nõukogude-aegne "kurjus", milles elasime, kahvatub tänase kõrval. Täna toimub Balti kett vol 2, mis tehakse täpselt samamoodi ära ainult sellepärast, et keegi ei usu, et see ära tehakse!
Kaido23. august 2021, 11:11
Genotsiid, küüditamised, nälg, pealtkuulamised, oma rahva vangistamine jne jne on kahvatum kui tänapäevane ühiskond? Oled sa kindel, et sinuga on kõik korras?
To:Kaido23. august 2021, 11:33
Mis sa ullike usud, et sind täna ei kuulata pealt??? Sind isegi vaadatakse pealt! Sa tahad öelda, et praegune valitsuse tegutsemine ei põhjusta paöjudes peredes nälga?! Sa tahad öelda, et tänasel päeval seoses vaktsineerimisega ei ahistata, diskrimineerita inimesi??? SINUL ei ole peas kõik korras, kui sa seda kõike ei näe! See on ok, kui valitsuse tasemel antakse õigus inimesi lihtsalt sellepärast vallandada, et ta ei ole vaktsineeritud? See on sinu jaoks okei, et ühed inimesed tohivad reisida, teised mitte? Et raekoja platsil eraldatakse inimesi raudaiaga! See on okei?
Kaido23. august 2021, 13:53
Pealtkuulamisel on variant, et seda tehakse mobiilseadmelt, aga see peaks olema seadusega keelatud. Või on selleks vaja kohtu luba. Kui sa tahad uskuda, et Eesti seda tehakse, siis sa kuuldud vandenõulaste sekka. Edward Snowdeni nimi on sulle tuttav? Tema ju avaldaski, et NSA kuulab ameeriklasi pealt ja kuna valitsus võttis seda paljastust kui riigireetmist, siis sai Snowden jama kaela. Briti väljaanne News of the World läks pankrotti, kui nad jäid inimeste pealtkuulamisega vahele. Seega, see on illegaalne. Jah, ma tahan öelda, et valitsuse käitumine ei põhjusta paljude inimeste kodudes nälga
Kaido23. august 2021, 13:56
Iga inimese näljahädad ja saamatus hakkama saada on nende enda põhjustatud. Valitsusel on mitmed toetused selleks, et ka töötud hakkama saaksid, näiteks töötutoetus. Siis veel ka lisaks vanema palk, toitjakaotuspension, invaliidsuspension, vanaduspension. Praegune valitsus ei ole neid küll rakendanud, aga nad ei ole neid ka likvideerinud, sest see oleks idiootsus. Mitte vaktsineerimine on iga inimese enda valik, aga see ei tähenda, et sellel tagajärgi pole.
Kaido23. august 2021, 13:59
Mina olen valitsuse meetmetega päri, et inimesed, kes hoolivad enda ja teiste tervisest, ei peaks kannatama nende pärast, et arvavad, et nad teavad paremini kui arstid või viroloogid. Kõik võimalikud vallandamised ongi ju seaduste tasemel paika pandud. Kui tööandja näeb, et vaktsineerimata inimene on ohtlik kaastöötajatele ja klientidele, siis õigus inimene töölt vabastada on okei. Enamuse tervis kaalub üle üksikisiku jonni end mitte vaktsineerida. Reisimist ei piira vaid Eesti, vaid ka välisriigid. Ka nemad ei taha, et pandeemia läheks käest ära, seega keelatakse see ära. Mõistlik.
Kaido23. august 2021, 14:01
Jah, ma tahan öelda, et valitsuse käitumine ei põhjusta paljude inimeste kodudes nälga. Inimene on enda saamatuses ise süüdi. Meil ju erinevad toetused, millega abivajajaid aidata. Töötud saavad toetust, vanemad saavad vanemapalka, toitjakaotuspension on olemas. Vanaduspension. Töövõimekaotuspension. Toetused küll ja veel. Laiskus ja saamatus on see, mis inimesed nälg jätab.
Kaido23. august 2021, 14:04
Mis üritusel eraldatakse inimesi raudaiaga? Näiteks vabaduse väljakul ning Toompeal toiminud protestide ajal oli politsei kohal, mitte selleks, et keelata inimestel protestimaks. Ei, see on Eesti vabariigis lubatud. Nad olid kohal, et tagada, et inimesed hoiaksid teineteisega vahet, sest siis oli koroona teine laine ning inimesed pidid end sotsiaalselt distantseerima. Paljud protestijad ei olnud sellega päri. Ning kui sa tahad seda kõike võrrelda genotsiidi, GULAGi ning sunniviisiliste ülekuulamistega, siis sa ei tea ajaloost mõhkugi.