"Puuduta mind" saate salvestus Kirna mõisas. Reimo Lilienthal; Anu Saagim; Sirje Presnal
Puuduta mind
13. september 2019, 00:25

Vaata saadet „Puuduta mind“ ÕL veebis ja FBs igal neljapäeval kell 18 või TTVs kell 22.15, kordus reede hommikul.

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloud'ist. 

„PUUDUTA MIND“ 95. SAADE | Pikselöök muutis eduka ärimehe elu tundmatuseni (5)

Igal nädalal kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad, hüpnotisöörid ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi 95. saate külaliseks on Kirna mõisa peremees Reimo Lilienthal.

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs igal neljapäeval kell 18.

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloudist SIIT!

Juttu tuleb Reimo Lilienthali ebatavalisest teekonnast inimeste aitamiseni vaimse arengu nõustajana,  erilise energeetikaga Kirna mõisast, üldistest isetervenemise alustest, vastutuse võtmisest ja sellest kuidas saavutada püsiv tervis kombineerides erinevaid tervendustehnikaid.  

Reimo Lilienthal toimetab Järvamaal Kirna mõisas ja tunnistab, et ärimehena poleks ta sellist lagunenud mõisahoonet kunagi ostnud. Kuid kuna tegu on maailmas ainulaadse paigaga, kus juba üle paarikümne aasta on sajad tuhanded inimesed käinud maapõuest kiirgava energiaga oma tervist turgutamas, otsustas ta mõisakompleksi soetada, et seda ka edaspidi kõigi abivajajate jaoks iga päev avatuna hoida.

Reimo Lilienthal oli edukas ärimees ning nautis elu täiel rinnal koos kõigi sinna juurdekuuluvate materiaalsete hüvedega, kuni oktoobris 2011. aastal koos sõpradega Vahemerel mereretkel olles juhtus üks sündmus, mis pööras Reimo elu 180 kraadi – välk lõi nende purjeka masti! 

Ise ta sellest aru ei saanud, aga väikesed muutused hakkasid toimuma kohe ja veidi hiljem, pärast paaripäevast meditatsiooni töötuba toimus 180kraadine pööre! Sinnamaani olid kõiksugu vaimsed teemad tema jaoks täiesti vastumeelsed. „Ma naeruvääristasin seda valdkonda ja inimesi, kes sellega tegelesid,“ tunnistab ta. „Igal nädalavahetusel käis pidu ja elupõletamine. Teadlikkus elust ja tervisest oli täiesti olematu. Tegin kõik otsused majanduslikel kaalutlustel.“ 

Ent ühel hetkel pärast piksetabamust avastas Reimo, et kogeb, näeb ja tunnetab midagi sellist, millest tal varem aimugi polnud – peenenergiaid. Olles mitmel korral pääsenud surmasuust, hakkas ta tajuma, et maailm on tegelikult palju avaram, kui seni oma viie meelega kogetu põhjal arvas olevat. „Arvasin, et kui pöördun selle teemaga arsti poole, lõpetan ilmselt psühhiaatriakliinikus,“ muigab ta.

Ta suutis näha inimeste energeetilist pilti, energiakeskuseid, eeterkeha ja tajuda erinevat infot inimeste, sündmuste, jms. kohta. Kuna see maailm oli Reimole täiesti võõras, siis esialgu tekitas see tema elus korraliku kaose, mille käigus tekkis eluline vajadus kogu selle sissevoolava infoga kuidagi toime tulla.  Abi otsides leidis Reimo õpetajaid ja mentoreid, kellega konsulteerida, kes oskasid lahti seletada, mida ta tajub, ning oskusi uue olukorraga toime tulemiseks ja neid võimeid ka õigel eesmärgil kasutama hakata.

Päevapealt loobus Reimo alkoholist ja pole kaheksa aastat vaadanud televiisorit, kuulanud raadiot või lugenud lehti. Samuti astus ta välja oma äridest, sest materiaalsete väärtuste tagaajamine tundus talle mõttetu. „Minu elu sai korraga täiesti uue mõte, eesmärgid ning väärtused,“ sõnab ta. „Võtsin vastutuse oma elu ja tervise eest ning pelgalt mõttemaailma ja elustiili muutmisega tervenesin kroonilisest haigusest. Veel kaheksa aastat tagasi arvasin, et elu juhtub meiega, aga täna olen veendumusel, et loome ise oma elu.“ 

Täna arendab Reimo holistilist tervise- ja vabahariduskeskust Kirna mõisas, kus on koondatud iidsed teadmised tervisekäsitlusest ja tänapäevane kvantfüüsikal põhinev tehnoloogia. Tegemist on heategevusprojektiga. Reimo on lisaks vabatahtlik merepäästja ja ka muud tegevused on seotud heategevuse või vabatahtliku tööga. 

Nelja aasta jooksul on Reimolt abi saanud muuhulgas poliitikuid, ärimehi, avaliku elu tegelasi, arste ja teadlasi, kokku üle paarituhande inimese kõikvõimalike füüsilise- ja vaimse tervise probleemidega. Reimo arvab, et info tema kohta liigub ilmselt suust suhu, sest ise ta ennast kusagil reklaaminud ei ole. 

„Teadmised täiendmeditsiinist ja terviklikust lähenemisest inimesele olen omandanud läbi intuitiivse tunnetuse ja lugematu arvu psühholoogiaalaste ja teiste enesetäienduskursuste, kus käin pidevalt ja  põnevusega end täiendamas,“ räägib ta. Ka töös kombineerin erinevaid meetodeid vastavalt abivajaja soovidele, vajadustele ja valmisolekule. Lähtun holistilisest  maailmanägemisest ja käsitlen inimest ühtse süsteemina, kus  keha, hing ja vaim moodustavad jagamatu terviku ning kõik osad mõjutavad üksteist. Minu veendumuse kohaselt on kõigi haiguste põhjused psühhosomaatilised ja saavad alguse kahe kõrva vahelt. Nii nagu öeldakse, et kala hakkab halvaks minema peast, siis sama toimub inimesega.“ 

Reimo rõhutab, et soov terveneda peab tulema inimese seest. „Lõplik tervenemine on võimalik vaid siis, kui inimese teadlikkus on tervenemisprotsessi kaasatud,“ sõnab ta. „Keha suhtleb meiega sümptomite keeles – ta ei oska teisiti. Inimese keha ei valeta kunagi, me lihtsalt ei suuda alati tema signaale tähele panna ja mõista. Tihti tormame ravimite abil sümptomeid alla suruma, küsimata, miks need tekkisid ja mida nad meile öelda tahavad. Enamasti peitub haiguse juurpõhjus aga sügavale allasurutud emotsioonides ja hirmudes, negatiivsetes uskumustes ja väärtushinnangutes.“

Tervendaja rõhutab, et need, kes jäävad väljapoolt abi otsima, ei leiagi abi. Piltlikult öeldes on see sama, kui seisad peegli ees ja oled nõus naeratama alles siis, kui peegelpilt naeratab. Nõnda võib peegli ette seisma jäädagi, ilma, et midagi muutuks.  

„Tuleb mõista, et välismaailm on sada protsenti sisemaailma peegeldus,“ sõnab Reimo. „Maailmas pole midagi juhuslikku – me ei kohtu ühegi inimesega juhuslikult, ei satu juhuslikult ühtegi olukorda ja kellelegi ei anta rohkem, kui ta kanda jõuab.

Muutused hakkavad siis, kui tunnetad, et sina oledki maailm. Kõik väline on sinu peegeldus.“

Endine ärimees ütleb, et viimased kaheksa aastat on tema elu parimad.

Kirna mõis

Reimo on kindel, et juhuseid elus ei ole. Erinevate asjaolude kokkulangemisel sattus viis aastat tagasi Reimo pere valdusesse vägevate energiatega Kirna mõis, mida ainuüksi möödunud aastal külastas ligikaudu 15 000 inimest – see on 7,5% kogu Järvamaa külastatavusest.
Kirna mõis asub Kirna voorel, mis on Türi voorestiku üks osa ja tõuseb 80 meetrit  üle merepinna - olles sellega kesk Eesti üks kõrgemaid punkte.

„Maapinna geoloogiliste kaartide järgi võib näha, et Kirna mõisapargi maaalal ja vahetus lähikonnas asuvad maakoores geoloogilised rikke lõhed, mille tulemusena tõenäoliselt erineb maa magnetiline ja elektromagnetiline kiirgus, gravitatsioon, staatiline elektriväli ja muugi tavapärasest looduslikust foonist,“ selgitab Reimo. „Võimalik, et see ongi üks teguritest, mille mõjul on mõisapargis toimunud sadu seletamatuid tervenemisi nii erinevatest kergematest kui ka raskematest psüühilistest ja füüsilistest haigustest. Tegu on erinevat liiki nõrkade madalsageduslike kiirgustega, mis teatud sageduse ja intensiivsuse juures mõjuvad inimorganismile kasulikult.“ 

Ainulaadsete raviomadustega mõisapargi kohta on kuuldused levinud ka Eestist väljapoole. Reimo sõnul on päris palju on külastajaid Euroopast, kõige kaugemad külalised on tulnud Brasiiliast ja Tiibetist. „Kirna mõisaparki leiavad tee inimesed, kes usuvad, et inimene on midagi enamat kui pelgalt silmale nähtav füüsiline keha ja kes on huvituvad enesearengust, loodusravist, ning usuvad isetervenduse väesse.“ 

Külastajate tagasisidest järeldab Reimo, et kõik, mis on inimese sees allasurutud olekus – näiteks raev, viha, kibestumised, solvumised ja muu selline – võimendatakse ja tuuakse esile. Ja just see on valdavalt põhjuseks, miks haigeks jäädakse. On inimese otsustada, kuidas ta nende tunnetega toimib – kas surub uuesti alla või laseb vabaks, lepid ja andestab. Teise variandi puhul toimub tervenemine ka füüsilisel tasandil. 

Kirna mõisas korraldatakse heategevuslikke kontserte, näitusi, koolitusi, loenguid, kollektiividele enesearengu ja meeskonnatöö koolituspäevi ja töötubasid, kus on võimalik õppida elu ja inimese holistilist käsitlust. Ning mõisa eestvedajatel on plaanis kõiki neid tegevusi arendada ning luua holistiline tervise- ja vabahariduskeskus.

Mõis on kõigile avatud 365 päeva aastas. Ühelegi sündmusele ei müüda pileteid või ei pakuta tasulisi teenuseid. Tegemist on puhtalt heategevusprojektiga.

Et aga mõisahoone vajab remonti, on igasugune majanduslik abi väga väärtuslik. Lisainfot toetamisvõimaluste kohta leiab siit.

Tunnustatud, põnev ja ainukordne

Mõisa tegevus on jäänud paljudele silma ja saanud oma tegevuse eest ka väärikalt tunnustatud:

* 2019 veebruaris tunnustas sotsiaalministeerium ja tervise- ja tööminister Riina Sikkut Kirna mõisa tegevust „Järvamaa Aasta tervisetegu 2018“ tiitliga.

* Järvamaa omavalitsuste liidu korraldatud rahvahääletusel tunnustati Kirna mõisa „Järvamaa aasta tegu 2018” II kohaga.

* Kirna mõis oli nomineeritud 2018. aasta Põhja-Eesti atraktiivsemaks turismiprojektiks.  

* 2017. aastal valis Eesti ametlik turismiinfoportaal „Puhka Eestis“ Kirna mõisa kümne kõige põnevama paiga hulka Eestis, ning 2018. aastal kümne kõige ainukordsema paiga hulka Eestis. 

Rohkem infot Kirna tegemiste kohta leiab mõisa kodulehelt ja Facebooki lehelt. Liitudes uudiskirjaga on võimalik kursis olla kõigega, mida põnevat Kirnas toimub.

Mis täpsemalt mehega juhtus, seda vaata videost!

"Puuduta mind" saate salvestus Kirna mõisas. Reimo Lilienthal; Anu Saagim; Sirje Presnal Foto: Erki Parnaku

Vaata saadet „Puuduta mind“ ÕL veebis ja FBs igal neljapäeval kell 18 või TTVs kell 22.15, kordus reede hommikul.

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloud'ist SIIT!