Danny MastersonFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
15. august 2019, 21:22

Kohtulahing tulekul! Danny Mastersoni ja saientoloogia kirikut süüdistatakse jälitamises ja ahistamises

Neli inimest kaebasid USA näitleja Danny Mastersoni ja saientoloogia kiriku juhi David Miscavige´i ahistamissüüdistustega kohtusse, vahendab Consequence of Sound.

Eelnevalt on needsamad inimesed saientoloogina tuntud Mastersoni aastatetagustes seksuaalkuritegudes süüdistanud. Nüüd väidavad nad, et saientoloogia kirik on neid julmalt jälitanud.

Chrissie Carnell Bixleri öeldu kohaselt aeti teda tänavatel taga ning Mastersoni sõber ähvardas tema alastifotod avalikuks teha. Lisaks väidab Bixler, et ta koer sai mõistatuslikul viisil surma. Lahkamise käigus selgus, et koera surma põhjustas seletamatu trauma.

Bobette Riales tuli süüdistustega lagedale 2017. aastal. Raportis seisab, et Bixlerile sarnaselt jälitati tedagi. Nimelt rääkis Riales, et naabrid olid märganud võõrast inimest tema kodu pildistamas vahetult enne, kui sinna väidetavalt sisse murti.

Teised kaks süüdistajat kirjeldavad samuti taolisi vahejuhtumeid, kuid soovivad anonüümseks jääda.

Chrissie Carnell Bixleri abikaasa ja bändi The Mars Volta laulja Cedric Bixler-Zavala avaldas 2017. aastal Twitteris, et saientoloogia kirik jälgib nende isiklikke telefone ja arvuteid. Lisaks väitis ta, et kirik on palganud eradetektiivid ja mitmesugused pätid tema peret hirmutama. "Kui ma olen bändiga tuuril ja minu naisega peaks midagi juhtuma, siis teate, milles asi on," kirjutas Cedric Bixler-Zavala sotsiaalmeedias.

2017. aasta märtsis teatas Los Angelese politsei, et uurib Mastersoni seotust 2000. aastate alguses kuuldavasti aset leidnud seksuaalkuritegudega. Toona eitas Masterson süüdistusi raevukalt ning tõotas oma nime puhtaks pesta. Avalikkusele teadaolevalt pole nii Masterson kui ka saientoloogia kirik sellele kohtuasjale reageerinud.