Tõnu TrubetskyFoto: Erakogu
Inimesed
15. august 2019, 20:15

Tõnu Trubetsky: mulle heideti ette, et peale elukaaslase surma kontserdi andsin (7)

Ansambel Vennaskond solisti Tõnu Trubetsky (56) jaoks on käesolev aasta möödunud erandlikult. Nimelt pidi ta toime tulema traagiliselt hukkunud kallima kaotusega.

"Leinas on midagi kummalist.. see ei pruugi sinust välja paista, aga see on sinuga, sellest ei pääse mööda, seda ei saa vähendada. Mõni püüab leina alkoholiga leevendada, aga see teeb asja hullemaks," räägib Trubetsky.

"Minul lõppes see järsku ära – ühel päeval veel oli ja järgmisel enam mitte – ega tulnud ka enam tagasi," lisab ta.

Mulle isegi heideti ette, et su elukaaslane sai just surma, aga sa annad ikkagi kontserdi. Bändikaaslased pakkusid, et jätame ära, aga mina ütlesin, et see ei muuda midagi – see ei tee olukorda üldse kergemaks," meenutab Trubetsky.

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas.

Tõnu Trubetsky kallim Liis Lill hukkus möödunud aasta aprillis. Liis jooksis bussile, et jõuda Vennaskonna kontserdile, kuid sai autolt surmava löögi. Trubetsky sai Liisi surmast teada vahetult enne Vennaskonna kontserti.

Sõites trummar Anneli autos ööklubisse Factory heliproovi tegema, valis Tõnu mitu korda Liisi numbri, teadmata, et too ei saa enam tema kõnedele vastata. „Ma saatsin talle sõnumi: „Kaugel oled?“ Siis proovisin veel helistada ja saatsin uue sõnumi: „Kus sa küll oled?“ Siis mul juba süda valutas. Kuna Liis polnud telefoni võtnud, helistasin kontserdikohas Antsule ja ta ütles, et Liis sai surma. Küsisin: mis mõttes sai surma? Ants ütles: nii, nagu kuulsid.“