A$AP RockyFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
14. august 2019, 16:55

Rootsi kohus mõistis A$AP Rocky vägivaldses rünnakus süüdi (11)

Stockholmi esimese astme kohus mõistis kolmapäeval vägivaldses rünnakus süüdi USA räppari A$AP Rocky, kodanikunimega Rakim Mayersi, ning karistas teda tingimisi vabadusekaotusega.

Sama karistuse said ka räppariga rünnaku ajal koos olnud Bladimir Corniel ja David Rispers.

Kohus märkis, et kuna rünnak ei olnud niivõrd tõsine, ei vääri see reaalset vanglakaristust. Seetõttu mõisteti süüdistatavatele karistuseks tingimisi vabadusekaotused, vahendab BBC.

Küll aga ei nõustunud kohus kaitse väitega, et räppari ja tema kaaslaste tegevus oleks olnud hädakaitse. Kohtuprotsessi lõpuks jäi lõplikult välja selgitamata, kuidas kannatanu lõikehaavad sai ja kas süüdistatavd tekitasid need purunenud klaaspudelit kasutades.

A$AP Rocky osales 30. juunil Stockholmis muusikafestivali eel kakluses. Välja ilmunud videomaterjalis oli näha, kuidas räppar teise mehe pikali lükkas ning teda koos oma kaaskonnaga peksis. Rocky teisi kaaslasi nähti teist meest ründamas.

"Me ei tea neid kutte ja me ei tahtnud mingit jama, nad jälitasid meid neli tänanvahet," väitis räppar hiljem Instagramis. Tema sõnul virutanud üks meestest tema turvamehele kõrvaklappidega näkku ning hakanud neil siis järel käima.