Voldemar KuslapFoto: Daisy Lappard
Inimesed
14. august 2019, 13:52

Voldemar Kuslap: meie keskelt on lahkunud väga suur anne

"Tõnul oli hästi hea huumorimeel. Ta ei rääkinud ainult kätteõpitud lugusid, vaid oli üsna terav poiss. Ta reageeris hästi kiiresti, kui tuli ette selliseid aasimisi – ega ta suu peale kukkunud mees ei olnud! Võiks isegi öelda, et Tõnu oli võrdlemisi teravmeelne ja vahel ka teravkeelne," meenutab laulja Voldemar Kuslap meie seast lahkunud näitlejat Tõnu Aava.

"Alati oli huvitav tema raadiolugemisi kuulata, Tõnul oli väga isikupärane ja värvirikas hääl. Ta oskas nii kaasakiskuvalt lugusid jutustada ja see oli alati imetlusväärne," ütleb Kuslap.

Voldemar Kuslap helistas Tõnule viimati tänavu jaanuaris, et teda sünnipäeva puhul õnnitleda. "Ta oli tookord üsna napisõnaline ja tundus, et ta tervis ei olnud kõige parem," sõnab ta. "On lahkunud väga suur anne meie keskelt."

"Kord sõitsime minu autoga Võrumaale. Masin oli just teeninduses käinud, kuid miskipärast hakkas see turtsuma," räägib Kuslap. "Tõnu teatas selle peale kohe, et tema teab, mis viga on. Oli väga lumerohke aeg ja tal oli kohe kibekiiresti mutrivõti käes ning peagi lendas auto õhufilter üle Tõnu õla sügavasse lumme," kirjeldab Kuslap. "Ja mõelda vaid, peale seda vuras auto mängleva kergusega edasi ja saime sellega oma pika tee ära sõidetud."

"Pärast ma arutasin seda spetsialistidega ja nad ütlesid mulle, et see on autole vajalik asi," ütleb Kuslap kergelt naerdes.