Siina ÜkskülaFoto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
14. august 2019, 13:29

Siina Üksküla: „Tõnu oli viimane poiss meie kursuselt ja nüüd on temagi läinud.“

„Tõnu oli väga, väga töökas. Ta ehitas teatri kõrvalt üles ilusa suvekodu, kuhu nad kutsusid meid ka külla. Kuid kahjuks aeg oli selline, et ei jõudnud, ning hiljem ei lubanud juba tervis,“ meenutab Siina Üksküla oma kursusekaaslast Tõnu Aava.

Üksküla sõnul nad kursuse esimestel aastatel eriti palju kokku ei puutunud. „Kuid siis ta jäi mulle meelde väga sooja ja südamliku inimesena. Tõnuga hakkasin rohkem kokku puutuma tänu tema teisele abikaasale Murelile, kes oli Pärnu teatri näitleja,“ ütleb Üksküla.

Üksküla sõnul oli Tõnul huumor alati õiges kohas ja ta andis seda laval suurepäraselt edasi. „Samas oli tal olemas ka tõsine pool. Võib-olla oleks pidanud talle pakkuma ka teistsuguseid rolle,“ mõtiskleb naine.

Näitlejanna toob veel välja Tõnu kustumatu töökuse. „Ta ehitas teatri kõrvalt üles oma ilusa suvekodu, kuhu nad kutsusid ka meid külla. Kuid kahjuks aeg oli selline, et ei jõudnud ning hiljem ei lubanud juba tervis,“ vastab ta.

Viimati suhtlesid nad Üksküla mäletamist mööda möödunud või ülemöödunud aastal, et saada oma kursusepunt kokku. „Paraku oligi nii, et kas ühel või teisel oli tervisega halvasti ning kahjuks jäi see kokkusaamine ära - vanus on raske asi. Ta oli viimane poiss meie kursuselt ja nüüd on temagi läinud. Järele on jäänud viis tüdrukut,“ ohkab Üksküla.