Ingomar VihmarFoto: Martin Ahven
Inimesed
14. august 2019, 12:14

Ingomar Vihmar: viimati rääkis Tõnu, et ta loeb kodus hästi palju

"Tõnuga oli ääretu lust koos tööd teha, ta meeldis mulle inimesena ja näitlejana väga. Ma mõtlen tema peale tohutu soojusega," meenutab Tõnu Aava näitleja ja lavastaja Ingomar Vihmar. "Mul on õudselt hea meel, et ma temaga kohtusin."

"Kui ma õigesti mäletan, siis esimene tükk, mis me Tõnuga tegime oli "Adolf Rühka lühikene elu", kus ta oli August Wiera rollis ja peale seda on ta vähemalt neljas või isegi viies minu tükis mänginud," räägib Vihmar. "Kui me kohtusime, siis mulle tundus, et meie vahel oli vastastikune mõistmine ja lugupidamine. See suhe oli väga-väga soe," lisab ta.

Viimati puutus Vihmar näitleja Tõnu Aavaga kokku umbes aasta eest, kui Aav tegi kaasa lavastuses "Kuldne Lurich." "Viimased kaks etendust ma mängisin juba tema eest, sest siis tal oli jalg haige," sõnab Vihmar.

"Me rääkisime palju ja viimati ütles ta mulle, et ta loeb kodus hästi palju. Ta tavaliselt ikkagi jutustas mulle, mida ta lugenud on," lisab ta. "Tõnuga oli huvitav suhelda, sest ta ju mäletas väga palju lugusid vanadest aegadest ja näitlejatest. Tema juttu oli alati väga värskendav ja huvitav kuulata."

"Samas tal oli väga hea silm ja ta nägi täpselt seda, mis teatris toimub. Ta vaatas ja kommenteeris seda heatahtlikult," sõnab Ingomar Vihmar.