Raivo E. TammFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
14. august 2019, 11:24

Raivo E. Tamm: tänu Tõnule naersime nii palju, et ei suutnud proovidega jätkatagi (1)

„Mul on meeles tema silmad. Kui panna aknale must riie ette ja torgata sinna kaks auku, kust paistab valgus läbi – sellised olid Tõnu silmad. Nendes oli eredat ja teravat valgust,“ meenutab Tõnu Aava näitleja Raivo E. Tamm.

Tamm ütleb, et Tõnu puhul oli tegu terase, laheda, vaimuka ja äärmiselt meeldiva mehega. „Tegime kunagi koos Käsmus etendusi „Südamete murdumise maja“. Tõnu kommentaarid ning ütlemised olid nii teravad, tabavad ja vaimukad, et meil olid tänu tema kohalolekule äärmiselt lõbusad ja lennukad proovid. Vahel läks isegi sedapidi, et naersime niimoodi, et ei suutnud proovidega jätkata,“ meenutab ta.

„Ühel päeval tuli Tõnu proovi ja ütles, et oli eelmisel õhtul vaadanud telerist tõsielusarja esimest osa, oli see siis „Baar“, „Buss“ või midagi taolist. Ta ütles: „Kogu aeg kardetakse, et Eesti rahvas sureb välja. Eile õhtul vaatasin tõsielusarja esimest osa ja mõtlesin, et surgu.“. Naersime Roman Baskiniga nii, et pühkisime lausa pisaraid. Meil oli tükk aega tegu, et üldse prooviga alustada saaks,“ räägib Tamm.

„Sügav kaastunne tema omastele ja kogu Eesti rahvale,“ lisab ta.