Puuduta mind
17. oktoober 2019, 17:59

Vaata saadet „Puuduta mind“ ÕL veebis ja FBs igal neljapäeval kell 18 

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloud'ist.

„PUUDUTA MIND“ 101. SAADE | Kreet Rosin-Pindmaa õpetab, kuidas end ise tervendada ravimatuks diagnoositud haigustest (31)

Igal nädalal kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad, hüpnotisöörid ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi seekordse saate külaliseks on vaimsete praktikate õpetajana ja terapeudina kuulsust kogunud Kreet Rosin-Pindmaa.

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs igal neljapäeval kell 18.

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloud'ist SIIT!

Kreet tervenes eluohtlikust tõvest napi nädalaga

Vaimsete praktikate õpetajana ja terapeudina kuulsust kogunud Kreet Rosin-Pindmaa (44) räägib ehmatava loo: "Pea kümme aastatat tagasi teatas üks tipparst, et mul on suure tõenäosusega jäänud elada vaid nädal." Sellisele järeldusele jõudis meedik, uurides põhjalikult tollal 35-aastase Kreeda peapiirkonnast tehtud röntgenipilti. Tegu oli kiire kuluga põletikuga, mis ähvardas minna otse ajju. "Ärkasin ühel hommikul ja ei saanud oma pead üldse liigutada – see tekitas meeletut valu, nagu oleks keegi noaga torganud," meenutab ta. See oli aeg, mil Kreet tegi hoogsalt teraapiaid ja koolitusi ehk siis õpetas inimesi elama harmoonias ja tervena.

Kreet, mis siis sinuga juhtus?

Elu pakkus mulle suurepärase võimaluse praktiseerida seda, mida teistele õpetan. Iga haigus pakub mõtlemisainet, andes rohkesti vihjeid selle kohta, miks ta just sind välja valis. Mina sain ootamatu tervisehäda tõttu ainult lamada või istuda tikksirgelt. Valu oli nii tugev, et ma ei suutnud mõelda kellegi muu peale, kui iseenda. Aga just see oligi haiguse sõnum – keskendu ometi kord ka iseendale!

Aktiivse koolitajana olin viimased kuud enne haigust tegelenud üksnes teistega, võtmata ainsatki vaba päeva. Unustasin iseenda. Aga valu peamisi eesmärke ongi tuua inimene käesolevasse hetke, kus on tema vägi ja võimalus võtta ette muutusi. Seepärast tuleks olla tänulik igale valule ja haigusele, sest ta nad toovad meile väärt sõnumeid. Kahjuks püütakse enamasti sõnumitooja lihtsalt ära tappa. 

Paranemise esimene samm ongi mõista oma õppetundi. Minu arusaamise järgi ei ole ühtki ravimatut haigust ega seisundit. Korraks küll mõtlesin, et mis saab minu lastest? Aga sisetunne ütles, et ma saan hakkama. Haigusnädala jooksul viljelesin kõiki vaimseid tehnikaid, mida olin õppinud ja õpetanud. Reikimeistrina olin harjunud endale iga päev vahendama kosmilist eluenergiat ehk reikit, aga nüüd tulid appi ka sõbrad, kes tegelesid minu kaugtervendamisega. 

Mis aga peamine – ma mõistsin oma õppetundi ja lubasin iseendale edaspidi rohkem puhata. Kui nädala pärast tehti uus röntgenipilt, polnud haigusest enam jälgegi. Paar päeva hiljem läksin juba Egiptusesse.

Ka sinu vanemad tervenesid ravimatust haigusest.

Sisemist veendumust, et iga haigus on tervendatav, on kasvatanud juhtumid ka minu enda peres. Nii näiteks on minu ema tervenenud ravimatuks peetavast haigusest – sclerosis multiplexist. See oli sügaval vene ajal, kui ema sattus taastusravikeskusse, kus arstid õnneks tegelesid salaja ka ida meditsiiniga. Ema töötas pärast paranemist veel mitukümmend aastat hambaarstina, mis tähendab, et tema töövõime oli täielikult taastunud. Minu isa aga on lõplikult tervenenud vähist, mis esiotsa aina tagasi tuli, nii et mees pidi läbi elama kuus lõikust ja mitukümmend kiiritusravi. Isa sai terveks, kui ta muutis oma elustiili. 

Kas haigustest saab ennast ka vabaks mõelda?

Oma haigustest saab end vabaks mõelda, kui tegelda oma hirmude ja tunnetega. Terapeudina tean, et negatiivsed tunded võivad liiga teha väga kiiresti. Kui vanasti kulus umbes kümme aastat selleks, et endale vähki tekitada, siis nüüd võib see juhtuda paari kuuga. Nii kiireks on läinud elu ja energiad. Näiteks minu silmadki on tervenenud justkui iseenesest, vaimsete praktikate tulemusena. Mul oli juba väikese tüdrukuna prillidel üsna suur miinus, aga kui hakkasin igapäevaselt tegelema reikiga, avastasin ühel hetkel, et prille polegi enam tarvis.

Samas, kuigi enamik inimesi ütleb, et nad tahavad terveks saada, olen mõnikord avastanud kliendi teadvuse ja alateadvuse vahel konflikti - inimene pelgab kaotada tähelepanu ja hoolitsust, mida ta haigena lähedastelt saab. 

Väga vale on ärritust alla suruda, sest nii võib kiiresti mõne haiguse genereerida. Kui oled masenduses, siis see tohutu energiakulu, rõõmus olla on palju lihtsam. Depressiooni all on peidus hirm elada, hirm ennast väljendada, hirm olla mina ise. 

Ka ülekaalu tekkimise põhjuseks on allasurutud negatiivsed tunded. Polstrikiht kehal on justnagu päästerõngas, kuhu paigutuvad jääkained, millega keha ei suuda toime tulla – elutähtsatest organitest eemale. Kui sa puhastad oma keha, kaob ka rasvakihi funktsioon. Kes ei oska oma füüsist või emotsioone puhastada, võiks teha suurpuhastuse oma mõtetele.

Üksinduse põhjuseks võib olla see, et suhe kas ema või isaga on paigast ära. Vahel on vaja inimesel õppida olema iseendaga. Iga kogemuse eest tuleb olla tänulik. Minu teraapiaseanssidel tulebki sageli teha läbi andestamisprotsess iseendale ja teistele, et vabastada energiablokeeringud. Et lähedaste suhtes ei oleks vimma ega viha. Ükskõik kuidas sinu vanemad on kunagi käitunud, väärivad nad tänu selle eest, et on pakkunud sulle õppetunde.

Näiteks minu isiklikke ja võõraid õppetunde tulvil päevad algavad varavalges, juba hommikul kella nelja paiku asun ma mediteerima. Kogu elu tuleb minu juurde rõõmu, kerguse ja hiilgusega. Ma tean, et õnn on meeleseisund, mida on igal eluhetkel võimalik valida. 

Rääkisime Kreetaga ka põnevast koputus- ja muusikateraapiast.

Vaata saadet „Puuduta mind“ ÕL veebis ja FBs neljapäeval kell 18 

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloud'ist SIIT!