ENESETAPP? Alaealiste tüdrukute vägistamises ja kupeldamises süüdistatud USA tuntud ärimees Jeffrey Epstein  (66)  leiti laupäeval vanglakongis surnuna. Väidetavalt oli ta end üles poonud. Foto: Capital Pictures/MediaPunch
Maailm
13. august 2019, 08:10

ENDINE VANG: „Epstein tegi enesetapu? See ei ole võimalik!“ (21)

Alaealiste tüdrukute vägistamises ja kupeldamises süüdistatud USA tuntud ärimehe Jeffrey Epsteini väidetav enesetapp New Yorgi Manhattani kinnipidamisasutuses tekitab hulgaliselt küsimusi. Inimesed ei mõista, kuidas ta sai end kongis üles puua. Üks endine vang ütles ajalehele New York Post, et selle vangla kongis ei ole lihtsalt võimalik endalt ise elu võtta. 

Jeffrey Epstein (66) leiti laupäeva hommikul kella 6.30 paiku kongis elutuna. Mees toimetati kiiresti haiglasse, kus arstid tunnistasid  ta surnuks. Ajaleht Washington Post teatas anonüümsetele allikatel viidates, et Epstein poos end üles. Selle peale teatas üks samuti anonüümsust jääda soovinud New Yorgi Manhattani kinnipidamisasutuse endine vang ajalehele New York Post, et selles vanglas ei ole võimalik endalt ise elu võtta.

VANGLA: Eeluurimise all olnud Jeffrey Epsteini hoiti New Yorgis Manhattani kinnipidamisasutuses.  Foto: Reuters/Scanpix

Mitu kuud prominentsete vangide osakonnas veetnud mees rääkis, et kongi kõrgus on 2,4 - 2,7 meetrit ning seal puudub igasugune võimalus end kusagile üles riputada. Pealegi on voodipesu sama õhuke kui paber ning sellest ei ole võimalik valmistada köit, mis kannaks 90 kilogrammi kaaluvat meest. Samuti on raudvoodi kinnitatud kongi põranda külge ning seda ei saa liigutada. Ta lisas, et iga üheksa minuti järel vaatab kongi ka sisse valvur.

Valvurid olid ületööst väsinud?

Paraku on nüüdseks selgunud, et tollel ööl see nii ei olnud, sest Epsteini valvanud valvurid olid ületööst väsinud. Vanglatöötajaid esindava ametiühingu esindaja ja üks vanglaallikas rääkisid väljaannetele New York Times ja Washington Post, et üks valvuritest tegi juhtkonna käsul ületunde ja teise ületöö oli jätkunud juba neljandat või viiendat päeva järjest.

Vanglaametnike ükskõikne suhtumine on aga imelik, sest 6. juulil vahistatud Jeffrey Epstein üritas väidetavalt juba 23. juulil enesetappu (ta leiti siis kongist muljutud kaelaga) ning pidi pärast seda olema erikontrolli all. Miskipärast lõpetati erikontroll juba 29. juulil. Reeglite järgi pidi Epstein jagama kongi teise vangiga, kuid vahetult enne surma jäeti ta kongi üksi. 

Huvitaval kombel tegi Jeffrey Epstein enesetapu vaid päeva pärast seda, kui avalikustati tema eelmise kohtuasjaga seotud materjalid, mis heidavad varju näiteks Briti printsile Andrew´le, staaradvokaat Alan Dershowitzile ja mitmele USA kõrgele poliitikule. Avalikustatud materjalide aluseks oli Virginia Giuffre tunnistus, et teda sunniti seksile USA tuntud ärimeeste ja poliitikutega.

Trump osutas Clintonile

Jeffrey Epsteiniga käisid omal ajal tihedalt läbi ka USA endine president Bill Clinton  ja praegune president Donald Trump. Täna püüab Trump pisendada enda varasemat sõprust Epsteiniga ning süüdistab kaudselt Clintonit Epsteini surmas. Trump levitas nimelt USA koomiku Terrence K. Williamsi twitterisäutsu: „Jeffrey Epsteinil oli infot Bill Clintoni kohta  - nüüd on ta surnud.“ Bill Clintoni esindaja lükkas ekspresidendi võimaliku seotuse Jeffrey Epsteini surmaga koheselt kategooriliselt ümber. 

USA justiitsminister William Barr lubas, et Jeffrey Epsteini kupeldajategevuse uurimine jätkub tema surmast hoolimata. Epsteini surma asjaolusid uurib aga föderaalne juurdlusbüroo (FBI).

Kõigi märkide järgi annab Jeffrey Epsteini surm veel pikaks ajaks kõneainet ning välistatud ei ole ka skandaalsed paljastused.

ULMELINE PLAAN: Jeffrey Epstein soovis Zorro rantšos korraga rasestada 20 naist, et panna oma DNA baasil alus uuele ja võimekale inimrassile.  Foto: Reuters/Scanpix

Muuhulgas unistas Jeffrey Epstein sellest, et tema DNA baasil võiks panna aluse uuele võimekale inimrassile, kirjutas hiljuti ajaleht New York Times juurdluse andmetele viidates. Nimelt rääkis Epstein teadlastele ja ärimeestele oma plaanist kasutada New Mexicos Zorro rantšot baasina, kus naised temast rasestuksid ja talle järeltulijaid sünnitaksid. Epsteini väidetav eesmärk oli rasestada korraga 20 naist.