Saskia KasemaaFoto: Eesti Kunstnike Liit
Inimesed
12. august 2019, 12:04

Suri maalikunstnik Saskia Kasemaa

Neljapäeval, 8. augustil, suri maalikunstnik Saskia Kasemaa. Ta sündis 12. veebruaris 1945  kunstnike Elmar Kitse ja Linda Kits-Mägi perre ning ta oli abielus kunstnik Andrus Kasemaaga.

Juba tütrele nime valik Saskia räägib iseenda eest, ei olnud ju tegu traditsioonilise eesnimega. Tema nimi on seotud kunstilooga ning sellesse oli justkui sisse kirjutatud nimekandja tuleviku kood.

1960. aastal astus Saskia Tartu Kunstikooli, kus neil aastail õpetasid mitmed Tartu tunnustatud kunstnikud, osad neist ka endised pallaslased nagu Alfred Kongo. Nii tõusid oma vanemate kõrvale õpetajatena mitmed toonased tuntud kunstnikud. Kunstikooli loomulikuks jätkuks kujunesid õpingud Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis, mille ta lõpetas maalikunstniku diplomiga. ERKI päevil abiellus Saskia skulptuuri õppiva juba Tartu Kunstikoolist silma hakanud skulptuuritudengi Andrus Kasemaaga.

Ta esines enamikul Tartu kunsti ülevaatenäitustel ja samas jagas oma teadmisi maalimisest 1974–1985 Tartu Kunstikoolis ja alates 1988. aastast oli Tartu Ülikooli juures avatud maaliosakonna õppejõuks, hilisematel aastatel olid tema ateljee uksed huvilistele avatud.

Saskia Kasemaa ärasaatmine toimub neljapäeval, 15. augustil kell 13.00 Tartu Raadi kalmistu kabelis.