Jeffrey Epstein 31. juulil kohtusaalis. USA seadused ei luba kohtus süüaluste pildistamist, mistõttu jäädvustavad sündmusi kunstnikud.Foto: JANE ROSENBURG/Reuters/Scanpix
Maailm
11. august 2019, 19:00

Epsteini enesetapuga lõppenud ööl rikuti vanglas tõsiselt reegleid (31)

Verinoorte neidude seksuaalses ärakasutamises ja nende kupeldamises kahtlustatud miljardär Jeffrey Epstein hukkus New Yorki vangimajas laupäeva varahommikul. Ametlikult võttis mees endalt elu, kuigi vandenõuteoreetikud on Epsteini surma järel meeletult elevil. Värske paljastus, kui rängalt rikuti vanglas mehe jälgimise nõudeid, annab erinevatele teooriatele kindlasti hoogu juurde.

New York Times kirjutab, et vastupidiselt Metropolitan Correctional Center’i tavapärasele käitumisele, koliti Epsteini kongikaaslane miljardäri juurest ära, et too saaks üksinda olla. Seda kõike vaatamata faktile, et veel paar nädalat tagasi oli Epstein kõrgendatud tähelepanu all, sest teda peeti potentsiaalseks enesetapjaks.

Kinnipidamisasutuse valvurid pidid sellegi poolest Epsteini iga 30 minuti tagant kontrollimas käima. Sedagi protseduuri mehe surmaga lõppenud ööl ei jälgitud, kinnitas ajalehele nimetu allikas. Ühe potentsiaalse põhjusena on välja toodud, et vangla oli alamehitatud. Mõlemad valvurid, kes ärimehe kongi lähistel paiknesid, tegid tol päeval ületunde – üks juba viiendat ööd jutti.

Epstein leiti oma kongist surnuna laupäeva hommikul kell 6.30. Vandenõuteooriad väidavad, et mees tapeti, et ta ei saaks paljastada teisi nimekaid inimesi, kes tema korraldatud üritustel, kus kuritarvitati ka alaealisi neidusid, osalesid. Teiste seas on Epsteiniga läbi käinud USA praegune president Donand Trump ja endine riigipea Bill Clinton.