Gordon RamsayFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
11. august 2019, 11:50

Gordon Ramsay ei jäta jonni! Maailmakuulus kokk taotleb taaskord ehitusluba Eesti firma iglu püstitamiseks

Maailmakuulus telekokk Gordon Ramsay (52) üritas suve alguses oma koduõuele püsti panna kaht Eesti ettevõtte toodetud iglumaja, kuid tookord keelas linnavalitsus selle ära. Nüüd esitas Ramsay uue taotluse ehitusloa saamiseks, kirjutab Mirror.

Ramsay soovib jätkuvalt iglumaja oma Inglismaal Cornwallis asuva kodu õuele. Cornwalli valitsusele tehtud avaldusest selgub, et iglu hakatakse kasutama pere ja külaliste võõrustamiseks.

Wandsworthi rajooni nõukogu otsustas suve alguses, et vaja on täiendavaid uuringuid, kas Ramsay võib majade jaoks mõned puud enda aiast maha võtta. Ramsay oli hakanud vastavat paberitööd ajama juba aprillis, kuid see otsus pani ta plaanid ootele.

Maailmakuulus kokk sattus iglumajakestest vaimustusse, kui märkas iglusauna oma jalgpallurist sõbra David Beckhami õuel. Beckham sai omakorda tõuke näitleja Guy Ritchielt, kes endisele jalgpallurile iglusauna tutvustas.

Üks iglumaja maksab umbes 45 000 eurot ning selles on üks magamistuba, elutuba, köök ja vannituba.

Iglusaunade tootja Iglucrafti tegevjuht Priit Kallas ütles mullu detsembris Õhtulehele, et on veel pisut vara öelda, kas Beckhami tollased kiidusõnad on huvi Eesti iglusaunade vastu laias maailmas tõstnud, kuid arvestades sellise kaliibriga mehe tuntust, on seda oodata. Ta lisas, et turundusväärtus on sellel kindlasti. Kallase sõnul ei uskunad nad alguses ka ise, et sellised kuulsused on ühe Eesti ettevõtte avastanud.