Toomas Tõniste ja Ingrid TõnisteFoto: Erlend Štaub
Inimesed
10. august 2019, 13:16

Ingrid Tõniste: toetan Toomase purjetamist, peagi ei saa ta seda vanuse tõttu kõrgel tasemel teha (13)

Eelmisel kuul pidasid Ingrid (49) ja Toomas Tõniste (52) hõbepulmi – 15. juulil täitus neil 25. abieluaasta. Paar rääkis intervjuus Kroonikale, milles nad teineteist toetavad.

"Mina toetan igati Toomase purjetamist, sest tean, et kaugel pole enam aeg, kui vanuse tõttu ta nii kõrgel tasemel seda teha ei saa," räägib Ingrid. 

"See annab suhtele jõudu, kui partner aktsepteerib sinu huvisid ja hobisid, mitte ei istuta ainult teineteise küljes kinni," leiab Toomas. Toomas on omakorda Ingridile itaalia keele õpingutel toeks.

"Kui mu isa kaheksa aastat tagasi suri, elasin seda väga raskelt üle ega suutnud kuidagi leinast välja tulla," meenutab Ingrid, miks ta itaalia keele õpinguid alustas.

Nimelt käib ta käib paaril nädalal aastas Itaalias tööreisil olles itaalia keele ja kultuuri instituudis keelt omandamas.

Refereeritud artikli täispikk tekst Kroonikas.

Hõbepulmi tähistas paar Haapsalus. „Minul on Haapsaluga eriline side, kuna veetsin seal suure osa oma lapsepõlve suvedest, ning nüüd, kuna meil on Haapsalus ka oma suvekodu, on see armas linnake kujunenud väga südamelähedaseks paigaks kogu perele,“ põhjendab Ingrid.

Harmoonilise abielu saladuseks peab Ingrid head huumorit ja võimalust üksteisega kõigest rääkida. „Lähtumine kuldreeglist – ära tee teisele seda, mida sa ei taha, et sulle tehtaks – on meie abielus alati tähtsal kohal olnud,“ räägib Ingrid Tõniste.

„Oleme andnud teineteisele nii-öelda hingamisruumi ning toetanud üksteist oma unistuste elluviimisel. Me ei ole üritanud teineteist muuta või ümber kasvatada, vaid armastanud ja austanud üksteist sellistena, nagu oleme,“ ütleb Ingrid. Abielu rõõmurohkemateks hetkedeks peab ta laste sünde.

Praeguseks on Ingridil ja Toomasel kolm last – 9aastane Mark Gregor, 11aastane Marten Thomas ja 16aastane Maria Heleen.