Video: Aldo Luud, Tiit Tamme
Inimesed
10. august 2019, 14:56

METSIK MÜRGLIVIDEO ELVA ÖÖST: hiphopifestivalil kerkinud küsimused – kus on tibulinnu mees, miks pole jalas aluspükse? (33)

Noored hiphopifännid lasid reede õhtul Elva männimetsas oma räpitšakrad valla ja panid pidu nagu järgmist hommikut poleks (aga kahjuks oli).

Reede õhtul Tartumaale Elvasse saabunuid tervitas esmalt mitukümmend politseinikku ja puhumisreid. Seetõttu leidis nii mõnigi noor end juba enne peo algust politseibussist. Seadusekuulekad pääsesid aga politseimüürist edasi. Tõotatud maale, kus lavalt kõlanud ropult äge räppmuusika kustutas argimured, suurendas (elu)janu, muutis inimlapsed roosadeks ükssarvedeks ja kooris vaatamata jahedale augustiõhtule neidude ihult mitu kihti riideid. 

Hiphop festivali parkla on olnud läbi ajaloo üks peo tõmbekeskuseid ja ega muudmoodi saanud sel korralgi. Muruplatsile kerkinud pop-up parkla kohale ilmus päikseloojangul maagiline uduloor, mille seest võis mürtsumas kuulda BMW-de bassikõlareid ja vilksamisi silmata autokatustel muusika taktis hüplevaid pudeleid. Kuulda võis ka tütarlaste kilkeid ja noormeeste suudest välja vihisevaid peenise sünonüüme, mida ühe käe sõrmedel kokku lugeda ei õnnestunud. 

Festivalialale viis kaunis udune metsarada, kus liikus mõlemas suunas joviaalseid noori, kes teineteisele kukile kippusid, räpplaule mõmiseda üritasid ja viimaseid tilkasid kaasa võetud lauluõlist kurku libistasid. Neidude näos säras sillerdav festivalimeik, ühed mehed olid lasknud habemed roheliseks värvida, teised roosad ükssarvekostüümid selga tõmmanud. "20 eurot maksis kostüüm, seda aga ei mäleta, kust ostsin," mõtiskles purupurjus ükssarv. 

Edasist sündmustikku aitavad hästi kirjeldada 5MIINUSE "Erootikapoe" read:

Päike on kustunud ja kuu kerib välja,
kui telefon kutsub, et kustutada nälga.
See on rämmar, vali mida soovid...

ning

Diskotulede valguse sära,
Kolm pitsi viina – möllu saab täna...

Lahing festivalialal on kõva. Laval käivad teiste hulgas TMF, Pluuto, Villemdrillem, Marps, Clicherik ja Mäx...Nimetatud uuekooli artistid ajavad puberteedieas neiud ja noormehed pööraseks. Käib meeletu tants, laul ja triangel. Toimub täielik vennastumine ja kõik otsivad lähedust. Noormehed võtavad sõpradelt ümbert kinni, paarikesed suudlevad ennastunustavalt keset teed, tagasihoidlikumate neidude tagumikud maanduvad sõbrannade süles, julgemad neidised nühivad end noorhärrade põlvedel. Oh seda nooruspõlve armastust!

Kui lavale tuleb 42-aastane Cool D, väsivad 2000+ väljalaskeaastaga noored ruttu ja suunduvad toidu- ja joogisappa. 1999. aastal välja tulnud Cool D hitt "Vennad voitkad" on vanem kui nemad ja kaasa laulda nad seda ei oska. 20ndate lõppu nautivatel pidulistel, seal hulgas ka minul endal, on aga nüüd näod rõõmsamad, sest teismeliste lemberäpp ei läinud mitte.

Viimasena lavale tulnud 5MIINUST aga rahvast põlvkondade kaupa ei kategoriseeri. "Erootikapood" on laitmatult peas nii vanal kui noorel, purjus kui kainel, realistil kui ebamaisel. 

Su voodi on tühi kui augud
ja Taukari laulud ja kaugsuhte kaugus
Mina pealik, sina oled v*** ja lahutuspaberid
THIS IS IT!