Video: Teet Malsroos, Rauno Vahtre
Eesti uudised
9. august 2019, 19:35

ÕL VIDEO ARVAMUSFESTIVALILT | Helir-Valdor Seeder: seda üritust võib nimetada ka poliitiliseks laulupeoks (20)

Isamaa erakonna juht Helir-Valdor Seeder tõdes Õhtulehele, et elu riigikogu liikmena on rahulikum kui valitsuses, aga partei liidrina poliitikavaba suve tal ikkagi ei ole. 

Seeder, kes on varasemalt aastaid ministritoolil olnud, tõdes, et töörütm riigikogu lihtliikmena on aeglasem, ent erakonna juhi töö tõttu on ta ikkagi iga valitsusistungi materjalidega kursis. "Tean, mis punktid arutlusele tulevad ning arutan need ministritega iganädalastel koosolekutel läbi. Päris poliitikavaba aega mul suvel ei ole." 

Kui Seederi erakonnakaaslane Urmas Reinsalu pani valitsuse esimesele sajale päeval hindeks "5-", siis Isamaa juht numbrilist hinnangut ei andnud. "Ühtpidi on kõik valitsused alustanud sarnaselt, selle valitsuse start ei esine teistest," ütles Seeder ning lisas: "Arvan, et valitsus on alustanud päris hästi. Sellel jäi kevadel vähem aega parlamendiga koostöö tegemiseks kui teistel. Praegu käib sügiseks erinevate ja väga oluliste eelnõude ettevalmistamine ja sügiselt, kui ka riigikogu suures saalis istungeid peab, läheb töö täishooga edasi." 

Arvamusfestivail arutleb Seeder päris mitmes paneelis ning kui tema arvates on aastatega külastajaid vähemaks jäänud, siis augustikuune üritus on tema meelest ikkagi väga oluline. "Kui inimesed siin käivad ja meedia seda vahendab, siis seda on vaja. Otsesuhtlemise kohti, kus erinevad inimesed erinevatelt elualadelt erinevas vanuses ja erinevate maailmavaadetega võivad kokku saada ning omavahel rääkida ja teisi kuulata, ei ole. Mingil määral võib seda ka nimetada selliseks poliitlaulupeoks. Siin on vahetu kontakt väga erinevate inimeste vahel," tõdes Isamaa juht. 

Mida rääkis Helir-Valdor Seeder II pensionisamba reformist, vaata juba Õhtulehe videost!