"ÜKSKORD HOLLYWOODIS“: Esimest korda mängivad seal koos Hollywoodi südametemurdjad Brad Pitt ja  DiCaprio, lisaks on pildil Al Pacino.Foto: Filmikaader
Film
10. august 2019, 00:01

Kas "Ükskord Hollywoodis" võib jääda Tarantino viimaseks filmiks?

"ÜKSKORD HOLLYWOODIS“: Esimest korda mängivad seal koos Hollywoodi südametemurdjad Brad Pitt ja  DiCaprio, lisaks on pildil Al Pacino. (Filmikaader)

Järgmisest nädalast hakkab Eesti kinolinadel jooksma Quentin Tarantino (56) „Ükskord Hollywoodis“, magusvalus jumalagajätt Hollywoodi kuldajastuga, mille purustasid 1969. aastal Charles Mansoni jüngrite võikad veretööd. See võib jääda USA kultuslavastaja eelviimaseks või isegi viimaseks filmiks. Kas tasub neid kuuldusi uskuda?

Režissöör on aastaid rääkinud, et kavatseb kümnenda filmi järel pensionile minna. Tänavusuvine kassatükk on Tarantino üheksas mängufilm. Ühes hiljutises intervjuus viskas ta aga õhku mõtte, et ehk jääbki „Ükskord Hollywoodis“ tema luigelauluks – see on nii soojalt vastu võetud.  

Tarantino näeb end tulevikus pigem romaane ja teatritekste kirjutamas. Lisaks on põline poissmees nüüd abielus: ta naitus mullu endast 20 aastat noorema Iisraeli lauljanna Daniela Pickiga. Ent ei maksa unustada: ka Steven Soderbergh kuulutas 2013. aastal, et teeb filmidega lõpparve. Neli aastat hiljem oli ta Hollywoodis tagasi. 

Kummardus Sergio Leonele

„Ükskord Hollywoodis“, kus esimest korda mängivad koos Hollywoodi südametemurdjad Leonardo DiCaprio ja Brad Pitt, esilinastus Cannes'is 21. mail, kui Tarantino kultusliku „Pulp Fictioni“ esilinastusest möödus 25 aastat. DiCaprio kehastab omaaegset vesternistaari Rick Daltonit, kelle täht on kustunud, Pitt tema truud kaskadööri Cliff Boothi. 

Linateos kubiseb austusavaldustest Tarantino lemmikfilmidele ja telesarjadele. Juba pealkiri on kummardus spagetivesternide maestro Sergio Leone filmidele „Ükskord Läänes“ ja „Ükskord Ameerikas“, mis on Tarantino stiilile suurt mõju avaldanud. 

Edasi lugemiseks: