Anton Yelchin 2014. aastal. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
11. august 2019, 12:00

2016. aastal hukkunud noore näitleja ema-isa käivad iga päev tema haual (1)

27aastaselt hukkunud näitleja Anton Yelchini vanemad käivad veel nüüdki, kolm aastat pärast poja liiga varajast surma, iga päev tema haual.

Irina ja Victor Yelchin rääkisid ajakirjale People, et nad alustavad päeva alati Hollywood Forever Cemetery kalmistul. "Victor läheb sinna esimesena, siis vahetan mina ta välja," ütles 68aastane Irina 

Irina ja Victor Yelchin dokfilmi esilinastusel. Foto: Reuters/Scanpix

"Star Treki" näitleja Anton suri 2016. aasta juunis oma Los Angelese koduvärava juures, kui tema džiip talle otsa tagurdas ja ta väravaposti vastu lömastas. Ema Irina tõdeb, et ükski tema päev ei mööda nututa. Yelchinite lein pole raugenud ning nad otsivad kõikjalt märke surnud pojast.

"Anton saadab meile tõesti märke," kinnitab Irina. "Ta joonistas alati südameid ja kaks päeva tagasi oli taevas täpipealt sellise kujuga pilv, nagu tema südamed olid. Aga ta on täiesti meiega, kui näeme midagi sellist või kui linnud öö otsa pimedas laulavad, kui on sellised märgid."

Garret Price on vändanud Antoni mälestuseks dokfilmi "Love, Antosha", kus ema-isa temast tundeküllaselt räägivad. Irina ja Victor Yelchin on poja mälestuseks asutanud ka temanimelise fondi, mis toetab puudega või raske haigusega noori kunstnikke. Irina loodab pojast millalgi raamatu kirjutada. "See on omamoodi mälestusteraamat või biograafia."