Eesti Hip-hop festivalFoto: Pressimaterjal
Üritused
8. august 2019, 20:12

Eesti räpi paremik meelitab hip-hopi sõpru taaskord Elvasse (3)

Juba 13 aastat järjest toimub Elvas Eesti Hip-Hop festival. Sel aastal esineb ligi 40 Eesti artisti, kelle hulgas astuvad lavale Genka, 5MIINUST, nublu, Suur Papa ja Beebilõust. Kohal on ka noorema generatsiooni tegijaid nagu näiteks Sip€lga14, Clicherik ja Mäx, Mick Moon, manna ja paljud teised.

Festivali ühe peakorraldaja Genka sõnul näitab festivali populaarsust see, et iga aasta käib järjest rohkem inimesi – vaatamata sellele, mis mujal samal ajal toimub või milline on ilm. „Igal aastal pingutame, et pakkuda ka oma külalistele midagi uut. Sel aastal on meil palju noori artiste, kes saavad oma esimesel Eesti Hip-Hop festivali aastal kohe üles astuda pealaval,“ sõnab Genka.

Lisaks noortele tegijatele astuvad üles ka Grand old räpparid peale Genka ka Tommyboy ja Cool D, kellest viimane tähistab reedel oma plaadi „Pahade planeet“ 20. sünnipäeva. „1999. aastal välja antud plaadist möödub sel suvel 20 aastat ning selletõttu kuulevad külastajad peale uuemale loomingule ka vanemaid hitte nagu näiteks „Vennad Voitkad“, „Mr. Minister“ ja „Vegeteerivad bandiidid““ ütleb Cool D.

Festivalil toimub ka Open Mic, kus lavalaudasid saavad tunda tulevased artistid. Samuti saavad peolised panna enda täpsust proovile 3x3 korvpallivõistlusel. Kui külalised tunnevad, et ei korvpall ega ka artistiks saamine pole päris see, siis on võimalik osaleda ka breiktantsuvõistlusel.

Hea tavana annavad teisele päevale hoo sisse Comedy Estonia stand-up koomikud, kus on võimalik kuulda ka Sander Õigust.