Triin Ruumet pälvis oma debüütfilmiga "Päevad, mis ajasid segadusse" Eesti Fillmiajakirjanike Ühingu aastaauhinna Neitsi Maali. Foto: Alar Truu
Film
8. august 2019, 11:08

USA filmipiibel kirjutab Triin Ruumeti uuest linateosest (5)

Filmipiibliks tituleeritud väljaanne Variety kirjutab, et Eesti režissöör Triin Ruumet, kelle debüüt "Päevad, mis ajasid segadusse" pälvis Karlovy Vary festivalil žürii eripreemia, valmistub uut filmi väntama.

Variety veebiväljaande teatel esitlevad Ruumet ja produtsent Elina Litvinova uut filmi "Tume paradiis" sel nädalal Locarno filmifestivalil, leidmaks linateosele kaasprodutsenti. Tegu on nüüdisaegse seiklusfilmiga 27aastasest naisest, kes maadleb leinaga ja otsib armastust. "Pannud oma poolvenna kallal toime vägivaldse teo, mõistab ta, et piiride ületamise eest tuleb tal lõivu maksta üksindusega," kirjutab USA väljaanne, kelle sõnul loodetakse film 2021. aastaks valmis saada.

Ruumeti sõnul sündis "Tume paradiis" tema enese süngest ajajärgust, mil ta seisis silmitsi oma isa peatse surmaga. "Elu oli muutumas ja hea, et ma ei teadnud, mis mul ees seisab. Kõik varises kokku, kõik konstruktsioonid. Ja paari aasta pärast ka suurem osa mu illusioone."